Свързани новини

23.10.2019 14:30

Радев награди с ордени японски държавници в Токио

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев обсъди възможностите за икономическо сътрудничество между София и Токио с министъра на външните работи на Япония Тошимицу Мотеги, инормираха от пресцентъра на държавния глава.


„България цени високо отношенията си с Япония, както и своите приятели в страната, които работят за тяхното развитие и укрепване”, посочи Радев на церемония в българското посолство в Токио, на която бяха удостоени с български висши държавни отличия японски държавници за приноса им за утвърждаване на двустранните връзки и партньорството между България и Япония.


Радев подчерта на церемонията, че през изминалите десетилетия отношенията между България и Япония са прераснали в споделено приятелство и се развиват на основата на взаимноизгодно сътрудничество. Япония е сред страните оказали най-голяма подкрепа на България по време на прехода, по думите на държавния глава.


Президентът изрази и признателността си за подкрепата, която Япония оказва за подготовката на български спортисти, които ще представят страната ни на Олимпийските игри в Токио през 2020г.


В икономическите отношения между България и Япония има голям потенциал за развитие, както и по отношение на контактите между хората с оглед на предстоящото провеждане на най-големия спортен форум през 2020 г. -  Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, подчерта от своя страна министърът на външните работи на Япония Тошимицу Мотеги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху