Свързани новини

23.10.2019 10:00

Протест заради екокатастрофата на р. Струма и язовир Пчелина

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Жители на Перник на протест срещу замърсяването на река Струма и язовир „Пчелина”. Преди месец от водоема изплуваха тонове мъртва риба, като според протестиращите причината са изсипани в реката вредни вещества от близките предприятия. Протестиращите поставиха и ковчег, за да погребат ритуално река Струма, съобщава Нова тв.

„Гледката беше потресаваща. Още от май месец река Струма тече мътна, черна, червена, кафява, сива. Реката беше замърсена от силно отровни промишлени води от предприятията на територията. Въпреки множеството сигнали, РИОСВ-Перник не взеха никакви мерки”, разказва Марио Антонов, който става и свидетел на замърсяването.

 „Река Струма е отпаден канал в момента. Всички граждани на Перник и областта смятаме, че не се взеха никакви мерки. Държавата дори не си направи труда да види колко умряла риба има. По наши груби сметки става въпрос за 2 тона измряла риба в язовира. Директорът на басейнова дирекция инж. Георгиев твърдеше, че причините са природни явления – цъфтеж на водорасли, слаб приток на вода, презарибяване от наша страна. На пресконференция ние опровергахме неговите думи. Причината е замърсяване на водите”, разказа още той.

 „Не мога да се съглася с тези твърдения. Експертите на РИОСВ-Перник изпълняват правомощията си по закон. Проверени са 12 предприятия от началото на годината. При установяване на превишаване на дори един от показателите, те са санкционирани. Има санкционирани 6 промишлени обекта. На всички сигнали е реагирано своевременно и при установяване на нарушител също са предприемани административно-наказателни действия. Не може да говорим за тотално замърсяване”, заяви Анелия Дренска от РИОСВ – Перник.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион