Свързани новини

17.10.2019 09:56

Портних дава общински имоти на жена си два дни преди да излезе отпуск

Видян 6541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  ГЕРБ кметът на Варна и кандидат за нов мандат Иван Портних даде на жена си общинска земя, спечелена на търг от фирма, свързана със съпругата му Вилислава Портних в последните дни от мандата му, съобщава Афера.бг. Фирмата е Метан груп, с която тясно свързана е съпругата на Портних.

Фирмата е спечелила търга на основание издадена от съпруга и Иван Портних – кмет на Варна – Заповед с номер 3477/28.08.2019 г.

АФЕРА разкри обаче, че не е само този имот, който е спечелила на търг Метан груп.

Малко по рано – на 27.05.2019 г. също е проведен търг за отдаване под наем на общинска собственост.

Съгласно издадена Заповед 2060/27.05.2019 г. на ГЕРБ кмета Иван Портних е проведен търг и жена му Вилислава е спечелила търга. Имотът се намира на ул. Христо Смирненски до затвора, апетитен парцел. Най-вероятно след това ще го закупи и там ще цъфне поредната жилищна кооперация.

Това е длъжностно престъпление в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно положение, Портних е нарушил служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага.С тези си действия той е създал условия за нанасяне на финансова вреда на общината в значителни размери.

Още на 5.01.2014 година АФЕРА алармира за същата схема, осъществена от кмета Иван Портних с фирма Метан и съпругата му Вилислава:


Тогава общинския имот в ж.к. Владислав Варненчик бе отдаден пак на фирма Метан, оплетена в роднински връзки с Портних, но без търг и без съгласието на комисия в Общински съвет – Варна.

Във фирма Метан фактически съсобственик на дружеството е тъстът на Портних – Красимир Маринов, а юридически – Борис Николов Касабов – първи братовчед на тъщата на кмета.

МЕТАН ГРУП ООД е управлявана и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни