Свързани новини

15.10.2019 17:50

Задържаха Портних пиян в Израел?

Видян 17516 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският градоначалник с претенции на нов мандат Иван Портних е бил изгонен с гръм и трясък от Израел след пиянски скандал, съобщи Афера.бг. Според медията инцидентът се случи в хотел в курортния град Хайфа.


Портних  замина за Хайфа в качеството си на водач на делегация, представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с града.


Още първата вечер от командировката си в Израел обаче, варненският кмет употреби голямо количество алкохол в хотела, в който е отседнал. Според израелската медия Канал 20 Портних се държал „позорно”.


Персоналът на хотела разказа пред местните медии, че Портних е нападнал и унизил служителка на хотела. Той е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания.  Кметът на Варна е дръпнал една от сервитьорките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, „искайки да му прави френска любов”, посочва Афера.


Полицаите в Хайфа никак не отразиха  „специалния статут“ на Портних и действаха съобразно процедурата в подобни случаи. След като срамната история е стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините на Портних на бързо са отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо е изведен от Израел със забрана да посещава страната отново. Афера посочва, че след като Портних е бил задържан от израелските власти, се е наложило лично премиерът Бойко Борисов да звъни от България, за „да оправя“  положението на градоначалника.


Две израелски медии информират за случката като съобщават, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа. Същевременно новината се оказа потулена от медиите в България.


Преди това родните медии са публикували цяла поредица от съобщения как Портних потегля за Израел и как ще побратимява Варна с Хайфа. В това число и Общинският съвет е гласувал експресно текст на меморандум за сътрудничество.


След набързо приключилата командировка на кмета, обаче в медийното пространство се прокрадват само няколко кратки съобщения с предварително написан текст. Няма нито дума, обаче защо Варна не се е побратимила с Хайфа, дори и сега година и половина след скандала.


Афера посочва, че средно по 100 хил. израелски граждани посещават Варна всеки сезон.


От м.г. обаче спадът на туристи по Черноморието ни е колосален като по официални данни достигна 20%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Благовест Цветанов 17.10.2019 02:55

    "Всяко голямо пътуване започва с едно малко" - Д-р Радева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.