Свързани новини

15.10.2019 11:54

Пекин и Вашингтон с консенсус за търговското споразумение

Видян 980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Властите на Китай и САЩ са преодолели разногласията и са постигнали консенсус по въпроса за сключване на търговско-икономическо споразумение, съобщи официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Ген Шуан, предаде Фокус.



„Това, което казват САЩ, отговаря на истината. Доколкото ни е известно, Китай и САЩ са на една позиция по проблемите на търговско-икономическото споразумение, тук нямам различия“, отбеляза той на редовен брифинг.
По думите на дипломата, предстоящия договор с Вашингтон „ще има изключително голямо значение“ и „със сигурност ще се отрази както на Китай, така и на САЩ и на целия останал свят“.



По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Китай вече е започнал да изпълнява условията на предстоящата търговска сделка, по която страните са постигнали принципна договорка и е пристъпил към закупуването на селскостопанска продукция от САЩ.



Китай по своя инициатива скоро ще ускори процеса на закупуване на американски селскостопански продукти в съответствие с вътрешното търсене.



„Доколкото знам, китайските предприятия, в съответствие с вътрешното търсене, са направили покупки на селскостопански продукти в САЩ по собствена инициатива“, каза Ген Шуан. Включително 20 млн. тона соя, 700 хиляди тона свинско месо Ще ускорим доставката на съответните стоки от Съединените щати“.



Според официалната статистика през трите тримесечия на тази година Китай рязко намали (със 7,9%, до 64,51 милиона тона) предлагането на чуждестранна соя, като в същото време имаше увеличение (с 43,6%, до 1,32 милиона тона) покупки на чуждестранно свинско месо Вносът на говеждо месо също се увеличи (с 53.4%, до 1.13 милиона тона).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне