Свързани новини

15.10.2019 09:50

Чавушоглу: Благодаря на Борисов за подкрепата му за операцията в Сирия

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу благодари на българския премиер Бойко Борисов за подкрепата му във връзка със започналата миналата седмица турска военна операция в Североизточна Сирия.


"Аз благодаря за подкрепата, която бе изразена от министър-председателя на България Бойко Борисов тези дни, по отношение на провежданата от турската армия операция в Сирия "Извор на мира".


Турция и България са две съседни, приятелски и съюзнически страни, които активно и ползотворно си сътрудничат в много области. Осигуряването и запазването на мира и сигурността в региона е важно не само за Турция, но и за съседите й, на първо място за България". Това заяви Чавушоглу за БТА.


Чавушоглу е в столицата на Азербайджан Баку, където участва в международен журналистически форум на тема "Тенденции в развитието на глобалните медии - рискове и обстоятелства". Форумът е организиран от Асоциацията на глобалните медии, базирана в Анкара.


На въпрос на кореспондента на БТА как се оценява позицията на България, той заяви още: "Завръщането на бежанците в изчистените райони от терора на Кюрдската работническа партия (ПКК), Партия на демократичния съюз (ПДС) и Сили за защита на народа (СЗН), при условие, че създадем безопасност, което може да се реализира само в рамките на една зона за сигурност, е в интерес както на народа на Турция, така и на народа на България. В това отношение смятам, че ще продължим да си сътрудничим с България и занапред, както беше досега".


По думите му ясно и категорично изразената подкрепа от българския министър-председател, а също и от унгарския премиер Виктор Орбан, е много важна в момент, когато други европейски страни критикуват Турция, макар че са съюзници в НАТО.


"Използвам случая да благодаря още веднъж. Също така искам да подчертая, че операцията е ограничена, тя е насочена само срещу терористичните групировки, държим да бъдат сведени до минимум жертвите и ранените сред цивилното население", заключи Чавушоглу.

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху