Свързани новини

14.10.2019 09:50

САЩ извеждат 1000 военни от Сирия

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  САЩ ще изтеглят още около 1000 свои военнослужещи от Северна Сирия във връзка с операцията на Турция Извор на мир, обяви военният министър на САЩ Марк Еспър пред CBS.


"През последните 24 часа научихме, че Турция вероятно възнамерява да разшири атаките си на юг от първоначално планираното, както и на запад", посочи американският военен министър.


Еспър добави, че САЩ се опасяват, че техните военни могат да се окажат "между две противостоящи си настъпващи армии и това е много сериозна ситуация".


По думите му, че конфликтът между турските сили и подкрепяните от САЩ сирийски кюрдски бойци се е превърнал в "неудържим" за американските военни. Еспър добави, че инвазията на Турция в Сирия "изглежда е" военно престъпление.


Представител на американските военни заяви, че ситуацията в Североизточна Сирия се "влошава бързо" и че американските сили вече не контролират наземните комуникации със сирийските кюрдски бойци, с които преди са си партнирали.


По-рано от Пентагона заявиха, че американски военни са били обстреляни от турски позиции в околностите на сирийския град Кобани.


Турското военно министерство увери, че са били предприети мерки за предотвратяване на щетите на наблюдателен пункт на САЩ в Северна Сирия.


 „Американските войски не трябва да остават в Сирия, за да гарантират сигурността на турско-сирийската граница, те трябва да напуснат”, заяви в събота президентът на САЩ Доналд Тръмп, изказвайки се на конференция на консервативни политици във Вашингтон. "Ние победихме Ислямска държава (ИД). Ние си свършихме работата. Трябва да се върнем у дома", добави  той.


"Да отидем в Близкия изток е най-погрешното решение, взето в историята на нашата страна", написа преди дни Тръмпм в Туитър само преди дни.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!