Свързани новини

13.10.2019 08:20

Премиерът на визита в Йордания

Видян 1699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдулла II бин ал-Хусейн, предаде Фокус. Целта на визитата на премиера в йорданската столица Аман е затвърждаването на традиционно приятелските отношения между България и Йордания, продължаването на позитивния политически диалог, както и укрепването на сътрудничеството в областта на културата и опазването на културното наследство, туризма, търговията и икономиката. Българският министър-председател ще проведе срещи с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера Омар Раззаз, на които освен двустранни теми от взаимен интерес, ще бъдат обсъдени и актуални регионални и международни въпроси.



Част от ръководената от българския министър-председател делегация в Аман са министрите на културата, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на туризма – Боил Банов, Росен Желязков и Николина Ангелкова.



Визитата на Борисов в Йордания е продължение на диалога на високо равнище между София и Аман, активизирал се в предходната година – първо с посещението на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в йорданската столица през декември м.г., последвано от визита на принцесата на Йордания Дана Фирас у нас по покана на министър Николина Ангелкова в края на септември тази година. Освен това за по-малко от половин година министър Екатерина Захариева се срещна неколкократно с йорданския си колега Айман Сафади, като двамата обсъдиха възможности за реализиране на потенциал в редица области – сигурност, отбрана, военна индустрия, борба с тероризма, трафик на хора, информационни технологии, образование, туризъм, земеделие, продоволствена сигурност и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.10.2019 16:23

    Хем лъжлив… Б.Б. пред Българо-американската търговска камера: „Аз съм имал срещи и разговори с президента Тръмп,…”(Минута 50:45) #Евроком #ЕвроДикоФ #СашоДиков ✅ЕПИЗОД 79 на предаването ЕвроДикоФ Streamed live on Oct 11, 2019 https://www.youtube.com/watch?time_continue=1653&v… Хем и шубелив… Борисов с тежко признание в Ямбол, че ако стане война, ще избяга “Пази Боже тук и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети. Може да има смели тук в залата, но и аз включително ще хвана нанякъде, без да се правим на големи войводи”.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,