Свързани новини

11.10.2019 10:50

Петър Стоянов: Много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова

Видян 2078 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова, тя е предвидима, овладяна и балансирана. Това каза президентът на България в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов по време на среща в културния дом Красно село.

Като следя работата на г-жа Фандъкова през всичките тези години, откровено казвам, че това, което харесвам е нейната овладяност, сдържаност и балансираност. Това е важно за човек, който управлява такъв голям конгломерат като София.

Харесвам и нейната предвидимост. За мен е важно София да има кмет, от който знаеш какво да очакваш. Не можеш да обещаваш свръх неща. Всеки политик трябва да има известна базова почтеност. Въпросът не е само да спечелиш тези пусти избори. Предвидимият човек може да бъде разгадан от своите съграждани и от хората, които работят с него. От този човек не можеш да очакваш подлост, изневяра на принципите. Това е изключително важно. Нашата подкрепа сигурно е нещо, което е важно днес. Важното е в центъра на всичко да бъде тя. Ще бъда съвсем честен – в последните 10 години видяхме много политици, които започнаха със сравнително тих, скромен политически вървеж и в края на своята политическа кариера стигнаха до самозабрава, самонадеяност, пустословие, което в голяма степен отблъсква хората и от тях и от партията, която ги е излъчила. Г-жа Фандъкова хич не е от тези политици, заяви Стоянов.

Развиваме София като свободен, духовен и проспериращ град. Предлагам конкретна програма за София с нови идеи и проекти. Това е ясен план за действие с много ясна визия. Визията ни е да развиваме София като свободен, духовен и проспериращ град. Град, в който хората да имат възможност за изява, да реализират своите предприемачески идеи, заяви Фандъкова.

През последните години развитието на София постави градът на картата на успешния бизнес и инвестиции, на добре образованите и предприемчиви хора. Много хора се връщат от чужбина, с образованието, с културата идват тук да живеят и работят за нашия град. Често омаловажават това, което сме направили и като че ли метрото се строи от само себе си, като че ли европейските средства идват просто ей така. Проектите за града се защитават с много работа и с доверие. Доверие се печели трудно, затова е нужен екип, затова са нужни обединени усилия на хората, експертите, гражданските организации. София е пример за промяната на града чрез европейската солидарност и доверието на европейските институции, каза Фандъкова.

Тя поставя три големи цели.

Първо - по-активна работа в кварталите - обновяване на междублокови пространства, изграждане и ремонт на улици, изграждане на паркинги - планират се 18 нови буферни паркинга.

На второ място е развитието на София като зелен и чист град. Ключов приоритет е работата за по-добър въздух с конкретни мерки. Изпълняваме най-мащабната модернизация на градския транспорт, като изискваме всички нови превозни средства да имат най-високият екологичен стандарт – ЕВРО 6.

Построихме над 30 км метро, в момента строим 12 км третия лъч. Обновихме на 90% автобусния парк, тролейбусите, закупихме първите електробуси и нови трамваи. Предстои доставката на още нови електробуси, с които ще осигурим довеждащтранспорт в кварталите. Работим и за въвеждането на електронната система за таксуване. Защитихме два проекта за подмяна на старото битово отопление с по-екологично за 20 хил. домакинства. До края на годината предстои да бъде пусната в експлоатация и общинската система за мониторинг с 22 сензорни станции, обясни Фандъкова.

Предвижда се и създаване на осем нови парка и изграждане на зелен ринг на София.

Третата цел е дигитализацията и активното използване на информационните технологии в работата на общината.

 Източник: Гласове




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Стефан Северин 11.10.2019 17:46

    ЩРИХИ ОТ БОРЧЕСКИЯ ПОРТРЕТ НА ЕДИН АНТИКОМУНИСТ Той е роден в Пловдив. Бурен активист още в гимназията, става секретар на учкома. Приемат го да следва право в онези години – края на 60-те на миналия век, когато приемаха двайсетина души. Завършва право и става адвокат, а по онова време се ставаше с подписа на правосъдния министър. Ходи лете по бригадите и изнася беседи колко е щастлива жената при социализма, колко е свободна и как при капитализма е била в …златна клетка. Дори в онова време с помощ / сещай те се откъде!/издава и такава книга. Става дума за Петър Стоянов. До тук е неговият активен принос като дете на враг на народа. Оказа се по-сетне, че съвсем не е враг на народа баща му, а платен доносник. Иначе как ще стане горното – помислете! Като идва така наречената демокрация, той се ослушва и спотайва. Наднича зад дувара и гледа как се омесва синьото и червеното. Спомням си в Пловдив по подобие на София се направи кръгла маса. В една от почивките тогавашният първи секретар на БКП Пантелей Пачов ми попита: Абе, кой е онзи, леко запенен в устата, на последния ред? Аз не съм пловдивчанин и не го знаех, попитах Велислава Дърева: – А, това е Пешо адвоката! Христо Марков, депутат от СДС във Великото народно събрание, пише, че са го избрали за говорител на пловдивското СДС, но Стоянов още не е убеден кое ще надделее – синьото или червеното, и се спотайвал. Чак когато СДС победи през октомври 1991 година с малко и за кратко, тръгна политическата кариера на Пешо адвоката. Първо беше зам-министър на правосъдието, с лъжлива декларация си взе огромен апартамент в София – щото е борец против комунизма и слушал тайно Бийтълс!!! След това го избутаха за президент. Имаше първо бракоразводно дело, прекратиха го – може ли президент без съпруга. Тончо Жечев, който му е бил съветник / бивш член на централното ръководство на БКП-БСП, изключителен ерудит/ свидетелства как Димитър Стоянов, бивш МВР министър, член на политбюро и един ох двигателите на Възродителния процес ,го потърсил да му ходайства. Да каже на Стоянов, вече президент, и да потулят някак си нещата. И пловдивският наш Пешо му казал: Абе, никой няма да пострада, никой няма да върви в затворите! Това го правим за заблуда на репресираните. Като президент Стоянов яко легна пред янките, сетне те го уредиха на добра плата. Така са поборниците.

  • 001 спомени от близкото минало 11.10.2019 11:44

    Пешо, квото си пожелал все е било един голям идиотизъм. Едно време пожелаваше да захвърлим кирилицата и да започнем да пишем на латиница, за да сме станели европейци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното