Свързани новини

11.10.2019 10:23

Дариткова: БСП не познава правилника на НС

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Петък е ден на опозицията - тя трябваше да организира своето присъствие в зала, за да чуе отговорите на премиера Борисов. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова пред журналисти, предаде Фокус.


 "Ние сме били толкова, колкото е възможно в контекста на предизборната кампания и празниците, които днес трябва да бъдат посетени от колегите народни представители в техните региони", заяви още д-р Дариткова.


 Тя посочи, че всеки ден има различни мероприятия и числеността на народните представители е различна. На въпрос защо са били два опитите за регистрация, а не три, д-р Дариткова поясни, че няма изискване колко да бъдат те.


По думите й твърденията на БСП, че премиерът връща техните въпроси отново показва едно дълбоко непознаване на Правилника на Народното събрание.


"Трябва добре да се познава Правилника на Народното събрание. В този смисъл, ако мога да коментирам предходните изказвания, че премиерът Борисов връща отговорите на зададените въпроси, това отново показва едно дълбоко непознаване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Принципът е, ако се зададе въпрос към министър-председателя, ако той не отговаря на изискванията на Правилника, той да бъде пренасочен към конкретен министър. Много пъти колегите от БСП са се възползвали от тази възможност и на техните въпроси е отговаряно от ресорния министър. В противен случай, ако те не са съгласни могат да протестират пренасочването. Тогава обсъждането се случва на председателски съвет. В резултат на това обсъждане председателят на Народното събрание решава дали да отправи въпроса към министър-предесдателя или не", допълни още д-р Дариткова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще