Свързани новини

10.10.2019 10:57

Турция нанесе удари по 181 мишени в Сирия

Видян 1932 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Турската армия е нанесла удари по 181 "мишени на терористите" през първите часове на трансграничната операция в североизточна Сирия , съобщи днес турското министерство на националната отбрана, цитирано от ТАСС. "В рамките на операция "Извор на мира" източно от река Ефрат военновъздушните сили и друга бойна техника нанесоха удари по 181 обекта на терористични организации", се посочва в комюникето. Вчера вечерта Анкара обяви началото на наземната фаза на операцията, която започна с въздушни и артилерийски удари по позиции на кюрдски формирования.

Ръководената от кюрдите коалиция в североизточна Сирия заяви снощи, че е отблъснала сухопътна атака на турските войски, които започнаха трансгранична операция по-рано вчера, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

"Наземната офанзива на турските сили беше отблъсната от бойците на Сирийските демократични сили в района на град Тал Абияд. В момента няма настъпление", написа в Туитър говорителят на кюрдско-арабската коалиция Мустафа Бали.

САЩ не са давали на Турция "зелена светлина" за операцията й в Сирия, заяви Помпейо.


Вашингтон не е давал на Турция "зелена светлина" за операцията й в Сирия, противно на някои твърдения, заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпейо в интервю за телевизия Пи Би Ес, предаде ТАСС.

"Това е лъжа. САЩ не са давали на Турция "зелена светлина". Спомнете си нашата задача /в Сирия/. Ние отидохме там, където хора бяха убивани, горени, държани в клетки. Президентът започна кампания за разгромяването на халифата и това беше постигнато", заяви Помпейо. На въпрос за изтеглянето на американските войски от североизточна Сирия, където Турция започна офанзива срещу кюрдските милиции, той изтъкна, че това решение било взето, за да не бъдат излагани на риск военните.

"Ние ще продължаваме да защитаваме нашите граждани от терористична заплаха", посочи Помпейо. В същото време той изрази мнението, че изтеглянето на американските военни от зоната на турската операция ще доведе до възраждането на терористичната организация "Ислямска държава". "Не вярвам това да стане", заяви държавният секретар, коментирайки изявленията на американски законодатели по този въпрос. "Президентът на САЩ Доналд Тръмп разбира заплахата", увери той.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара има


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.