Свързани новини

09.10.2019 14:15

Искат фонд Северозапад в Бюджет 2020

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Регионалните различия в България се задълбочават. В някои региони те се превръщат и в опасност за националната сигурност“, заяви пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с Инициативния комитет за развитие на Северозапада. Според нея е необходима много разумна, държавна и правителствена политика, специализирана и обърната към тези региони.


„Предложенията на гражданската инициатива за Северозападна България ще станат наши предложения по време на обсъждането на бюджета за 2020г., включително с фонда, който те предлагат, с конкретните мерки, които да изпълни той. Ще отстояваме техните искания в зала“, категорична бе Корнелия Нинова.


Камелия Трифонова:  Държавата трябва да отдели ресурс за справяне с демографската криза, която е застрашителна за целия регион


„Стартираме гражданска инициатива за създаване на „Държавен инвестиционен фонд Северозапад в Бюджет 2020”. Причината да го направим е състоянието на нашия регион и празните обещания, които години наред се дават”, каза Камелия Трифонова, председател на Инициативния комитет и председател на ОбС на БСП – Монтана. Тя добави, че мерки за решаване на проблемите на региона не се предприемат, той обезлюдява, а само населението на област Монтана за 19 години се е стопило с над 50 хил. души.


„Обещаваха се Агенция за Северозапада, Министерство за Северозапада и създаването на закон за нашия регион, но нищо от това не се случи. Затова преди стартирането на бюджетната процедура за 2020 г. организираме нашата инициатива за създаване на такъв фонд и ще настояваме държавата да отдели ресурс за справяне с демографската криза, която е застрашителна за целия регион”, каза още Трифонова.


Тя коментира, че е нужно да се финансират мерки като създаване на инфраструктура и привличане на инвеститори за високонехнологично производство, защото Монтана е областта с най-ниските заплати, средната заплата е с над 300 лв. по-ниска от средната за страната.


„Нужно е и създаване на ВУЗ или филиал на учебно заведение, стипендии за студенти, които след завършването си се върнат да работят в региона, еднократна помощ в размер на десет минимални работи заплати при раждане на дете, но само за осигуряващи се родители, както и подпомагане на млади предприемачи и малките производства”, коментира още Камелия Трифонова.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния