Свързани новини

09.10.2019 13:17

Карлос Контрера: Общественият транспорт в София трябва да се реорганизира напълно

Видян 1748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За нас от ВМРО градският транспорт трябва да се реорганизира напълно. Купуването на нови превозни средства е само част от решаването на проблемите. Каква е ползата от нови автобуси, ако през половината ден седят по гаражите?! Не можем да чакаме т.нар. тикет система и тогава едва да започваме да мислим в посока подобряване на разписанията. Над 50% от столичани се возят с автобуси. Там трябва да насочим усилията. Формулата е повече курсове, по-малки интервали на движение, промяна на маршрути на линии и нови автобусни линии.
Две конкретни предложения на ВМРО – експресна автобусна линия от Летище София до Централна гара. Тя да се обслужва от нови газови автобуси, които вътре в кабината имат багажници за куфарите на пътниците. Да спира на три-четири места, за да се движи бързо.
Другото предложение е ноа автобусна линия с 24-метрови електрически автобуси по Южната дъга на околовръстното – между МС „Бизнес парк“ и МС „Витоша“. Така ще разтоварим 111-та линия и ще дадем удобен транспорт на десетките хиляди софиянци, които работят в този район.
За другите разписания – Дирекция „Обществен транспорт“ на ЦГМ не е ефективна. Лично аз съм недоволен от тяхната работа. Много пъти съм предлагам промяна в разписанията по настояване на граждани, чувам непрекъснато „не може“ и „няма как да стане“. Имам чувството, че умишлено съботират процеса. Факт е, че директорът там е с много голям опит и може би това е проблемът. Мисли стериотипно, схоластично, не иска да проумее, че няма как рейсовете да са на по 20-30-40 минути и да твърдиш, че това е нормален градски транспорт. От ВМРО ще искаме промени в тази дирекция, да дойдат млади хора да работят и да променим разписанията.
Смятам, че следва да се разработи цялостна схема за довеждащ, квартален транспорт, който да се обслужва от малки газови автобуси. Целта е да се разтоварят основните автобусни линии и да се осъществява бърза и удобна връзка между кварталите и метростанциите.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни