Свързани новини

09.10.2019 12:11

СЕМ започва процедура за прекратяване на мандата на шефа на БНР

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С три гласа „за“ и двама въздържали се членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) взеха решение да започне процедура за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов, предаде БНР.

Председателят на СЕМ София Владимирова посочи мотивите:

„Спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио чрез наземно аналогово радиоразпръскване на 13 септември 2019-а за период от пет часа - от 6,00 до 11,00, без наличие на техническа или друга обяснима причина, е нарушение на член 10-и, алинея 1-ва, точка 2-ра от Закона за радио и телевизия. В член 10-и от закона са определени принципите, които следва задължително да се спазват от доставчиците на медийни услуги, още повече спазването на тези принципи е категорично изискуемо от националния обществен доставчик на медийни услуги - Българското национално радио“.

С 5 гласа „за“ членовете на медийния регулатор дадоха петдневен срок на Светослав Костов да изложи съображенията си по решението за откриването на процедурата за предсрочното прекратяване на неговия мандат.

На свое извънредно заседание на 27 септември СЕМ обсъди ситуацията в БНР. Членовете на медийния регулатор тогава дадоха срок на генералния директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката до края на следващата седмица от това извънредно заседание. И решиха, че в противен случай на редовното си заседание в седмицата между 7 и 11 октомври СЕМ ще обсъди откриването на процедура за предсрочно прекратяване на мандата на Костов.

Светослав Костов обяви, че няма да подаде оставка.


 


Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.