Свързани новини

09.10.2019 10:44

Отпада съкратеното следствие за умишлени убийства, но не и за тежка телесна повреда

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отпада съкратеното съдебно следствие за умишлени убийства, но не и за тежка телесна повреда. Това реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Наказателно-процесуалния кодекс, предаде БТА.


На първо четене депутатите приеха законопроектите на БСП, "Обединени патриоти" и "Воля" да отпадне съкратеното съдебно следствие за умишлени убийства и тежки телесни повреди, но на второ четене по предложение на ГЕРБ бяха изключени тежките телесни повреди. Срещу тази редакция на текста възразиха от "БСП за България". Съкратено съдебно следствие не се допуска при умишлено причиняване на смърт, приеха след дебат окончателно депутатите с 92 гласа "за", 62 "против" и 11 "въздържал се".


Делата, които ще се разследват от новосъздадената Европейска прокуратура, да се гледат от Специализирания съд у нас, реши още парламентът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне