Свързани новини

07.10.2019 17:10

До два месеца ВКС решава за Полфрийман

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд (ВКС) даде ход на делото и до два месеца трябва да реши дали да пусне окончателно на свобода Джок Полфрийман.


Заседанието по процеса за възобновяването на производството за предсрочното освобождаване на осъдения за убийството на българския студент Андрей Монов продължи около 40 минути, след което съдът се оттегли, съобщи Dariknews.bg. Срокът за произнасяне е два месеца, но съдебният състав може да направи това много по-рано.


Делото бе образувано след искането за възобновяване от страна на главния прокурор Сотир Цацаров.


Аргументът на прокуратурата беше, че съдебният състав, взел решението за предсрочно освобождаване, е незаконен, тъй като председателят му Калин Калпакчиев е имал взаимоотношения с БХК, а организацията е дала положително становище по делото. Освен това, съдът се е произнесъл с "определение", а не с "решение", което според прокуратурата е съществено нарушение на процесуалните правила.


За вчерашното заседание пристигна и посланикът на Австралия, който дойде чак от Атина. Той идва за втори път у нас в последния месец, за да се опита да уреди свободата на сънародника си.


"За мен единственото решение е съдът да обяви искането за недопустимо. В мига, в който решат това, всички лишени от свобода, на които им е било отказано с определение, а не с решение, на това основнаие ще искат възобновяване на делото им", коментира пред медиите адвокат Калин Ангелов, защитник на Полфрийман. Според него ВКС категорично трябва да остави без уважение искането на прокуратурата за възобновяване на делото. Защитникът на австралиеца определи като абсурдно твърдението на държавното обвинение, че тричленият състав на САС, взел решението за предсрочно освобождаване, е бил незаконен.


"Като попитах Полфрийман защо няма да дойде, той каза: Аз наистина съм убеден левичар, но не обичам народния съд", каза още защитникът му.


В същото време пред Съдебната палата протестираха граждани и привърженици на ВМРО, които се обявиха против освобождаването на Полфрийман.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и