Свързани новини

07.10.2019 16:12

Фандъкова: Правим 11 нови спортни зали в кварталите и 3 скейт-парка

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Изграждаме 11 нови спортни зали в кварталите, за да осигурим добри условия за спорт близо до дома”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с асоциацията Здраве и фитнес. „До две години ще имаме 6 многофункционални спортни зали в училища, които ще са с отворен достъп в извън учебно време. Други 5 зали планираме в партньорство със спортни федерации и изявени български спортисти”, посочи още тя.


Фандъкова припомни, че над 10 от училищата в София не са имали физкултурни салони. „Всички училища в София до края на 2021 г. ще имат физкултурни салони. Остава ни да започнем строителството на салон на 100 ОУ в Сердика и на 9-а Френска езикова гимназия. Изградихме 8 физкултурни салона и 7 са в строителство в момента“, обясни кметът.


6-те многофункционални спортни зали ще бъдат изградени към  2 СУ в район „Витоша“,  51 СУ в район Красно село, 55 СУ в район Студентски, 144 СУ в район Младост и 56 и 79 СУ в район Люлин.


Спортните зали, които ще бъдат изградени в партньорство със спортни клубове и изявени спортисти са в Лозенец до 21 СУ, в район Подуяне до метростанцията в Левски, в район Люлин на ул. Дж. Неру и ул. Индира Ганди, в район Илинден срещу входа на Западен парк и в район Слатина.


„Създаването на повече и добри условия за спорт е моя лична кауза. Новите спортни зали са важни, но е важна и финансовата подкрепа за спортни събития на спортните клубове, училищата, детските градини и неправителствени организации. Спортът, освен здраве, е и  превенция срещу агресията и зависимостите. Ключова е и работата с треньорите и инструкторите, които работят ежедневно с децата и младите таланти на София“, каза Фандъкова. Район Студентски ще бъде първият, в който ще се проведат срещи с ученици с цел превенция срещу използването на вредни вещества и хранителни добавки.  


Планираме изграждане на 3 нови скейт-парка, ремонт и изграждане на спортни игрища в кварталите“, допълни столичният градоначалник.


На срещата присъстваха кметът на район Студентски Димитър Дилчев и съветниците Анатоли Илиев, Татяна Георгиева, кандидатът за съветник Димитър Вучев и председателят на асоциация Здраве и фитнес Петър Ангелов. В разговора участва и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични