Свързани новини

07.10.2019 14:24

След Томас Кук, Астрал Холидейз обяви фалит

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ефектът Томас Кук достигна българския туристически бизнес. Един от най-големите туроператори у нас АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл обяви, че започва процедура по обявяване в несъстоятелност. Компанията беше ангажирана с инкоминга на фалиралия британски туроператор. Това не е единствената причина за изпадането в несъстоятелност на АСТРАЛ Холидейз, но е изиграло ефекта на спусъка, смятат експерти в бранша. Всички клиенти на българския туроператор, които в момента са зад граница, са с изцяло платени почивки и не би трябвало да имат никакви проблеми с полетите или настаняването в хотели, става ясно от писмо на ръководството на компанията до неговите партньори. Ето какво гласи то:

"Уважаеми партньори,

С огромно съжаление и разочарование, искам да ви съобщя лично, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване на несъстоятелност на Астрал Холидейз Интернешънъл АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството.

Искам да знаете, че това решение е взето след изключително много дискусии, усилия и опити да се осигури финансиране за дружеството.
Добре разбирам, че всички се оказваме в изключително сложно положение.

Нищо, което ще напиша в този имейл, не е достатъчно, за да изразя благодарността си към всеки един от вас, както и тъгата, с която съобщавам тази новина.

Причините да се стигне до тук са много и комплексни, но това, което ни остава е история, опит и поука с ежедневни малки и големи победи през тези години на успехи и трудности.

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД, които в момента се намират зад границата са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

„АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД няма да има възможност да осъществи бъдещи планирани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. Клиенти с бъдещи пътувания, които за заплатени на 100% от АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл към партньори, ще бъдат лично уведомени от служители на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД.

Клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, тъй като всички билети са вече закупени и платени от „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД. За проверка на разписанието и часовете на полетите, препоръчваме клиентите да направят справка със съответната авиокомпания, когато наближи датата на пътуване по издадените вече самолетни билети.

Подчертаваме, че клиентите на „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но АСТРАЛ Холидейз не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са гарантирани със застраховка „Отговорност на туроператора“, сключена между „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД и ЗК „Уника“, с покритие - 700 000 лв. Координатите за връзка със застрахователя и още полезна информация са посочени в съответните договори за тÑ �ристически пакети и приложенията към тях.

Искрено съжалявам за създалата се сложна ситуация, както и за дискомфорта, която тя предизвиква.

Искам да ви пожелая здраве, сили и енергия; всеки от вас да намери своя нов път и най-доброто за себе си! Благодаря ви за дългогодишното доверие и за историята, която сме изградили заедно. За мен беше изключителна чест да работя с такива професионалисти като вас.
Надявам се, че разделяйки се като колеги, ще запазим приятелските взаимоотношения.

Благодаря на всеки един от сърце!

От името на Христо Гълбачев и ръководството на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД


 


Снимка: Капитал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне