Свързани новини

07.10.2019 14:01

Борисов: Подла и яростна съпротива за Ф-16

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   


„Подла и яростна съпротива има в страната за сделката за Ф-16”, заяви премиерът Бойко Борисов пред българо-американската търговска камара. Припомняме, че по последни данни  крайната сума за американските самолети се очаква да бъде 3,09 млрд. лв. „Тези средства действително може да идат за пенсии и заплати, но пилотите ни заслужават най-доброто”, обяви Борисов сега за машините, които ще получим след 5 години.


По време на разговорите премиерът изтъкна, че България успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени на Срещата на върха в Уелс през 2014 г. По думите му, от началото на 2018 г. активно прилагаме националния План за нарастване на отбранителните разходи до 2024 г.


"Със закупуването на 8 броя самолети Ф-16V Block 70 през настоящата година тази цел вече е постигната и в края на 2019-а разходите за отбрана се очаква да надвишат 3% от БВП", допълни Борисов.


„Обвиниха ни в лобизъм”, оплака се Борисов.” Геостратегическата ни ориентация е била основното в преговорите”, оправда се той. „Беше трудно, но сделката е необратима”, добави той.


 „Можем да направим много добра атомна централа”, стана ясно от думите на премиера по повод на АЕЦ Белене. „Имаме два български реактора. Не бива да се говори за руска централа”, подчерта той пред американския бизнес.


По думите му това би било „един красив проект”, а мощни компании били заинтересовани от него.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева