Свързани новини

07.10.2019 15:22

Ананиев пак обеща 200 млн. лв. за медиците

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С 200 млн. лв. да се увеличи бюджетът на НЗОК в перото за болнична помощ през 2020 г., обеща здравният министър Кирил Ананиев. Последните обещани 50 млн.лв. се оказаха реални 6 млн.лв., разбра се тази седмица. Министърът пое ангажимента след среща в МС с представители на КНСБ и специалистите по здравни грижи, които излязоха на протест с искане за промяна на възнаграждения в системата на здравеопазването.
3/4 от въпросните средства, или 150 млн. лв., ще бъдат приоритетно насочени за увеличаване на заплатите на лекари и медицински сестри.
"Наш анализ през последните години показа, че обемът дейност е достигнал таван и тези пари ще влязат като увеличение на клиничните пътеки. Преобладаващата част от тях, поне 3/4, трябва да отидат за персонал, с които, по нашите сметки, ще се покрият нивата по колективните трудови договори", каза Ананиев.
 „Ще бъдат направени и законови изменения, чрез които да се промени механизмът за финансиране на малките общински болници, които не могат да изработят достатъчно средства чрез клинични пътеки и да достигнат минималното заплащане по КТД”, посочи зам.-шефът на синдиката д-р Иван Кокалов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп