Свързани новини

06.10.2019 09:10

Турция планира военна операция в Сирия

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция ще осъществи военна операция по въздух и суша на изток от река Ефрат в Сирия, където Анкара и Вашингтон планират да създадат зона за сигурност. Това може да стане много скоро, дори днес, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от международните медии.


Още вчера той съобщи, че страната му е направила нужната подготовка за наземната операция, която ще се проведе с подкрепата на авиацията, пише Сега. Командването е получило необходимите указания. "Дойде време да активизираме усилията си за установяване на мир в Сирия”, заяви Ердоган по време на среща с членове на Партията на справедливостта и развитието в Анкара.


Споразумението през август между САЩ и Турция за съвместна зона за сигурност на дълбочина от 30 километра в Северна Сирия по протежение на турско-сирийската граница цели да прочисти районите на Сирия, превзети от терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК). В речта си Ердоган обвини САЩ, че се бавят в установяването на зоната за сигурност и се опитват да попречат в борбата с тази терористична организация, като си играят на дипломация. В петък подкрепяните от Турция сирийски бунтовници обещаха да съдействат на евентуална трансгранична операция от страна на Анкара срещу кюрдските бойци в Североизточна Сирия. Подкрепяната от САЩ коалиция Сирийски демократични сили заяви от своя страна, че "няма да се поколебае да обърне всяка непровокирана /турска/ атака в тотална война", за да защити своя район в Североизточна Сирия.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева