Свързани новини

05.10.2019 17:15

Иво Христов в Радомир: Местният вот е последен шанс за българската демокрация

Видян 2126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В Радомир хората са активни и непримирими. Преди 101 години тук се обявява Радомирската република. Тогава изморените, съсипани от мизерията и жертвите фронтоваци казват: "Ние не признаваме Фердинанд, не признаваме монарха." Сега отново имаме самодържец. Той не е просветлен като Фердинанд и трябва някой да каже, че не го признава. Може би вие ще бъдете първите, които ще го кажат решително. Призовавам ви да го направите." Така се обърна евродепутатът Иво Христов към гражданите на Радомир по време на представянето на кандидата за кмет на община Радомир - Евдокия Асенова - и кандидатите за общински съветници от "БСП за България".


"Промяната може да започне от местния вот, сега", смята Христов.


"Когато обикаляхме из цялата страна преди изборите за Европейски парламент, казвахме: "Тези избори може да са последни. Ако сега не гласувате, тези избори може да се окажат последните, тъй като наесен ГЕРБ ще купят изборите. Какво стана след това? Хората не излязоха да гласуват и ГЕРБ отмениха машинния вот - вече те броят - и лишиха партиите от финансиране. Това стана само месец след евроизборите. Тогава никой не чу този апел - хората да излязат и да гласуват, да се вкопчат в последния шанс за българската демокрация. Сега сме на поправителен изпит", каза още Христов.


Той добави също така, че се надява сега, когато се избират кметове - тези, които са най-близо до хората, българите да осъзнаят залога на тези избори и да отидат да гласуват.


"Изборите не се печелят нито от най-умния, нито от най-красивия, а от най-организирания. От онзи, който успее да убеди семейството и близките си да гласуват; да убеди своите хора в комисиите да не предават каузата заради пари. Радомир може да даде пример даде пример за организираност, вярвам в това", каза още Христов.


"Евдокия е от хората, за които казват: "Желязна ръка във велурена ръкавица". Тя е трезвомислещ човек, който не си хвърля думите напразно. Ако радомирци искат вратата на кметството да е отворена за тях, да има кой да ги изслуша и да реши проблемите им, трябва да подкрепят именно Евдокия."


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец