Свързани новини

04.10.2019 14:12

ЕК отговаря дали България ще получи компенсации за фалита на Томас Кук

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво би предложила Европейската комисия за справяне с негативните последствия от фалита на британската компания, попита българският евродепутат Иво Христов.


"Предвид факта, че към момента на обявяване на фалит компанията „Томас Кук“ е регистрирана в държава членка на Европейския съюз, Великобритания, има ли възможности държава членка, в този случай - България, да получи компенсации за операторите на места за настаняване чрез гаранционен фонд на Европейския съюз? Ако няма такава възможност, какво би предложила Европейската комисия за справяне с негативните последствия от фалита на „Томас Кук“?"


Това питане отправи към Европейската комисия Иво Христов, член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.


На 22.09.2019 г. британската компания в сферата на туризма „Томас Кук“ обяви фалит. Бяха засегнати стотици хиляди пътници, но потърпевши станаха и много други туристически оператори, като например хотели.


"Според предварителни оценки над 50 хотела в България ще бъдат засегнати от създалата се ситуация. Неосъществени плащания, които са причина за безпокойство и са предпоставка за потенциални щети, се оценяват на стотици милиони лева за българската държава. Фалитът на британския туроператор е много лоша новина за българския туризъм, тъй като досега "Томас Кук" е осигурявал приблизително 300 000 туристи към България", пояснява Христов.


Отговор от Европейската комисия се очаква в рамките на три седмици след датата на изпращането на въпроса (1 октомври)".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец