Свързани новини

03.10.2019 17:22

1,2 млн.лв. за ремонтиралия Цецовия апартамент от кмета на Враца

Видян 6853 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близкият до Цветан Цветанов Георги Шапков – Шапката за чийто далавери 19’ многократно Ви е разказвал се уреди с поредната обществена поръчка в страната ни. Благоевградската фирма Престиж бизнез 93 на Шапката ще получи 1,2 млн. лева от община Враца за строително-ремонтни дейности по обновяването на волейболното хале в града. Поръчката е възложена от кмета и дясна ръка на Цветанов Калин Каменов, който е кандидат на ГЕРБ за втори мандат.


Името на Шапков изплува покрай Апартаментгейт, тъй като е правил вътрешното обзавеждане на луксозния апартамент с частен асансьор на Цветан Цветанов в квартал Изток в столицата. И покрай скандална поръчка без конкурс от Вл. Горанов за обзавеждане на МинФин. През 2012 г. тогавашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов купонясва на рождения ден на Шапката в село Делчево, Гоцеделчевско. Калин Каменов е изключително верен човек на изхвърления от ГЕРБ Цветанов, твърдят от партията. Бизнесменът Георги Шапков е близък приятел на Калин Каменов и на кмета на Благоевград също от ГЕРБ Атанас Камбитов, за когото 19’ Ви разказа преди дни как си е купил като кмет общинска земя.


Обществената поръчка за 1.2 млн. лв. във Враца за волейболната зала е изпълнявана от консорциума Престиж-Парсек, в който влизат фирмата на Шапков и Парсек груп на бизнесмена Бончо Бонев. Средствата са осигурени и отпуснати с решение на Министерски съвет.


Интересен момент е, че Шапката е спечелил още няколко поръчки при Калин Каменов. Те са за доставка на канцеларски материали за нуждите на община Враца. Договорите с Престиж бизнес 93“ ООД са три съответно за 12 480 лв., 10 608 лв. и за 73 320 лв. без ДДС., показва справка в профила на купувача на общината. От Комитета за борба с корупцията коментират, че веднъж Шапков строи обекти, възложени от кмета Калин Каменов, а втори път доставя канцеларски и офис материали. Едновременно е строител и книжарница!


Това е поредната обществена поръчка, която печели близкият до Цветанов бизнесмен. Неотдавна той получи 1,8 млн. лв.  за оборудване на 172 защитени жилища в новите общински блокове в квартал Освобождение в Благоевград - наричан от благоевградчани  новата ромска махала. Най-хитовата от стотиците обществени поръчки е  за 1 597 000 лв. за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово.


Пак Шапката ремонтира, обзавежда, снабдява с канцеларски материали и какво ли не още държавния Югозападен университет. Фирмата Престиж бизнес 93 ударно печели и поръчки от хазната за саниране – в Благоевград, Дупница, Враца, Гоце Делчев, даже и във Велинград. Освен това обзавежда Агенцията по вписвания по времето на Цецка Цачева като министър на правосъдието. Също така и на друга подчинена на нея структура – затворите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!