Свързани новини

03.10.2019 15:13

Адвокатът на Полфрийман иска преразглеждане на делото

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралия настоява час по-скоро бг властите да позволят нейният поданик Джок Полфрийман да напусне България. Страната е част от клуба "братовчедите" със САЩ, Канада и Великобритания и има сериозна тежест.  А адвокатът на осъдения австралийски гражданин Джок Полфрийман поиска от Софийската градска прокуратура да сезира Върховния касационен съд с молба за възобновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г.


Причината, която адв. Калин Ангелов изтъква е видео, заснето от охранителните камери в района на метростанция Сердика в нощта на убийството. Записът, озаглавен "Истината за Джок Полфрийман", беше качен в интернет платформата YouTube в късните часове във вторник от анонимен профил, като се твърди, че кадрите са от кориците на делото срещу Полфрийман.


Вероятно адвокатът се надява съдът да преразгледа решението си, че австралиецът е извършил умишлено убийство, а е действал при самоотбрана. По време на делото преди 10 години Полфрийман твърдеше, че се е опитал да спаси двама роми от нападение на футболни запалянковци.


В същото време близки на Андрей Монов пуснаха контравидео на разпространения във вторник запис. В него се  твърди, че изнесените до този момент кадри по никакъв начин не свидетелстват за невинност на Джок Полфрийман, предаде Дир.бг.


"Това видео, идва в отговор на каченото почти анонимно видео, което манипулира и внушава неистини, пишат публикувалите клипа, които са кръстили създадения специално за целта акаунт с името "В памет на Андрей Монов".


Те обясняват, че във видеото са използвали същите кадри като авторите на първото, но без да манипулиращите според тях уточнения. Те обръщат внимание на якето на Полфрийман, което според тях е просъщо за анархистките екстремисти, а след това припомнят и подстрижката му тип "гребен" при едно от делата в съда.


Освен това приятелите на Андрей Монов са категорични, че по Джок Полфрийман в нито един момент не е имало следи от побой.


Тълкуването на видеозаписа продължава до края - кадър по кадър, като се подчертават моменти, в които твърденията на авторите на първия клип могат да бъдат насочени и в срещуположната посока на тълкувание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей