Свързани новини

03.10.2019 14:47

Разбиха група, крадяла имоти на болни хора

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петима души са задържани при спецакция в столичните квартали Орландовци и Малашевци. Арестуваните са заподозрени в имотни измами.

Според полицията групата подлъгвала възрастни хора с психични отклонения или такива с проблеми с алкохола и им отнемала имотите. След това ги привличала да работят за тях срещу дребни суми.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев за групата - срещу ниско заплащане, работят 4-5 човека, наричани „бушони”, които преди това са били измамени с апартаментите им и са изхвърлени на улицата. Те живеят във фургони или на улицата, обясни Гешев, предаде Нова тв.

След като групата набелязвала новите си жертви, ги затваряла в къща и ги принуждавала с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят имотите си на името на „бушоните”.

„При един от случаите е установено, че лицето страда и от параноидна шизофрения”, каза Гешев. „Има няколко групи в София, които се занимават дълги години с такова нещо”.

„Тези лица, които днес са арестувани, са били задържани и преди, осъждани, регистрирани за сходни дейности”, каза зам.-главният прокурор.

„Към момента с колегите от ГДБОП работим с 10 лица. Предстои да видим на кои ще бъдат повдигнати обвинения и кои ще бъдат пуснати”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.  По думите му лидерът на тази група е известен като Начо.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби