Свързани новини

03.10.2019 10:13

Тръмп: Импийчмънтът е загуба на време

Видян 968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще съдейства на разследването, което е част започнатата процедура по импийчмънт, предаде БНР. Законодатели-демократи заплашиха да призоват Тръмп, ако не им предостави документи, свързани с телефонен разговор с украинския държавен глава Володимир Зеленски. По време на брифинг с гостуващия във Вашингтон финландския президент Саули Нинистьо Тръмп каза, че винаги е съдействал. Той коментира, че разследването е “фалш”.


Ескалиращото напрежение между законодателната и изпълнителната власт е с потенциал да прерасне в една от най-ожесточените битки в американската политическа реалност. В сряда демократите отправиха послание, че не се шегуват и са готови за оказване на максимален натиск. “Изплашен”  - така председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси описа Доналд Тръмп на фона на предприетите действия по импийчмънт. Самият Тръмп се определя като жертва на политическа конспирация, при която въпреки непрестанните атаки срещу него управлява успешно страната.


В центъра на събитията е разговор на американския президент с украинския му колега, в който е поискано разследване на потенциален опонент на Тръмп в изборите следващата година.


На пресконференцията с президента на Финландия Тръмп за пореден път настоя, че разговорът в действителност е бил “невинен” и че обвиненията в прекрачване на правомощията са “абсолютна лъжа” и “тотална фабрикация.”


По-рано в Туитър Тръмп описа с неприличен епитет действията по импийчмънт и допълни, че са загуба на време и енергия.


За разобличителя Тръмп каза: “Страната трябва да научи коя е тази личност, защото тази личност е шпионин, по мое мнение.” Но американският президент също посочи, че “ако е легитимно”, е необходимо да се запазва личността на лицата, подаващи сигнали за злоупотреби във властта.


Днес при затворени врата се очаква да бъдат изслушани две бивши официални лица, които са представяли администрацията на Тръмп в Украйна.


Комисията по надзор и реформа към Камарата на представителите планира да изпрати в петък призовка за  цялата документация, свързана с разговора с Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне