Свързани новини

02.10.2019 10:52

Ракета на КНДР падна в изключителната икономическа зона на Япония

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северна Корея изстреля тази сутрин две балистични ракети в посока към Японско море, като едната от тях е паднала в изключителната икономическа зона на Япония, съобщи представител на японското правителство, предаде БТА


По-късно японският министър на отбраната Таро Коно каза пред журналисти, че всъщност Пхенян вероятно е изстрелял една ракета, която в процеса на полета си в източно направление е достигнала максимална височина от 900 км и се е разделила на две части. Едната от тях е паднала в изключителната икономическа зона на Япония на 350 км от брега на префектура Шимане.


Ракетата била изстреляна от района на севернокорейското пристанище Вонсан.


„Към този момент нямаме данни за нанесени щети на риболовни кораби. Продължаваме да събираме информация“, каза генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга. Той съобщи, че се свиква спешно заседание на националния съвет за сигурност на Япония с участието на премиера Шиндзо Абе и министрите на отбраната и външните работи, за да се обсъди ситуацията.


Южнокорейското президентство съобщи, че Северна Корея вероятно е извършила опит за изстрелване на балистична ракета от подводница, предаде агенция Йонхап.


Правителството в Токио не потвърди, но и не опроверга тази информация.


Южнокорейският съвет за национална сигурност изрази безпокойство, че това става преди подновяването на разговорите между Пхенян и Вашингтон на 5 октомври.


Според Асошиейтед прес новите тестове са демонстрация на растящите военни възможности на Северна Корея преди подновяването на ядрения диалог със САЩ. От началото на юли т.г. Северна Корея редовно извършва изстрелвания на балистични ракети с малък обсег. Само през август Пхенян извърши пет такива изпитания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева