Свързани новини

01.10.2019 09:26

Кристалина Георгиева: Аз се гордея, че съм българка

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специално видеообръщение на Кристалина Георгиева по повод поемането на 5-годишния мандат като управляващ директор на МВФ от утре. Преди това българката беше изпратена с емоционална церемония в централата на Световната банка. Събраха се близо 1000 служители, имаше изненада - хоро, което българката поведе.


Кристалина Георгиева беше три години главен изпълнителен директор на банката, а тази година за няколко месеца временен президент. В своето обръщение тя подчертава, че е първият човек от развиваща се пазарна икономика, който ще ръководи Международния валутен фонд.


    Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ: За мен е изключителна чест, че бях избрана за следващия Управляващ директор на Международния валутен фонд. Аз съм първият човек от развиваща се пазарна икономика, който ще ръководи Фонда, и трябва да си призная, че предизвикателствата, с които ние сме се сблъсквали като нация и държава, много ми помогнаха да се подготвя за този пост.


    Аз се гордея със силната подкрепа на нашата страна, на страните от нашия регион, както и на останалите развиващи се и развити икономики. Тази подкрепа се дължи на моя опит през годините, включително на това, което научих във времето на големия икономически преход на нашата страна.


    Аз встъпвам в длъжност във време, когато световната икономика е изправена пред много рискове. В краткосрочен план приоритетът ни е да гарантираме, че страните минимизират риска от икономически спад и са готови да се справят, ако той настъпи. В дългосрочен план имаме голяма, благородна цел - да помогнем на страните да изградят по-силни икономики и да подобрят живота на хората си. За да постигнем тази цел е по-важно от всякога да работим всички заедно. В това отношение МВФ има ключова роля.


    Аз искам да благодаря на нашия премиер Бойко Борисов, на правителството, работиха за моята кандидатура. благодаря на всички, които изпратиха пожелания за успех, за подкрепата, която получих от толкова много от вас. Това е изключителен момент за мен, но той е чест за целия ни народ. Аз се гордея, че съм българка. Вашата подкрепа е и голяма отговорност. Ще направя всичко по силите си да представлявам страната ни успешно, изпълнявайки своите задължения всеки ден. Благодаря.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат