Свързани новини

30.09.2019 16:09

Пламен Георгиев упорито брани терасите си от общината

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев отказва да се раздели с допълнителните постройки, изградени върху огромната тераса към апартамента му. Той е обжалвал в съда заповедта на столичния район Слатина, според която общо 56 кв. м навеси са незаконни и трябва да бъдат съборени.


Сагата с покритото барбекю и сауната, които се намират на покрива на кооперацията, в която Георгиев е купил евтино тризонет, се точи вече близо половин година. През април стана ясно, че бившият шеф на КПКОНПИ е пропуснал да декларира тераса от 187 кв. м. Той опита да оправдае този пропуск с аргумента, че това са общи части, въпреки че са вписани в нотариалния му акт при покупката на жилището. Още повече че единствено неговото семейство има достъп до покрива, върху който са построени навесите.


След като се вдигна шум, общинските органи направиха проверка и установиха, че постройките са незаконни и трябва да бъдат съборени. Заповедта обаче бе отменена от тогавашния шеф на строителния контрол в София Влади Калинов, който се раздели с поста си заради това решение. В крайна сметка след повторна проверка общината издаде окончателен акт, според който постройките на терасата на Георгиев трябва да бъдат съборени. "Не се доказва по безспорен начин, че строителството на два дървени навеса върху терасата са извършени преди въвеждането на сградата в експлоатация", пише в него. Според кмета на Слатина Наталия Стоянова барбекюто и сауната на Георгиев не трябва да бъдат там, защото са по-високи от законната кота. Георгиев и съпругата му обаче обжалват заповедта за събарянето с мотива, че построеното е било там преди акт 16, и представят декларация от строителя. Стоянова е на мнение, че случаят не е такъв. "Когато котата е над допустимата по закон, няма документ, който да я узакони", отбеляза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Доста емоционален е този ден за вас

Доста емоционален е този ден за вас или доста нервен,