Свързани новини

30.09.2019 12:07

Джамбазки с идеи за подобряване на качеството на въздуха

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангел Джамбазки участва  дискусия за чистотата на въздуха в столицата. По темата Какво може да направи следващият кмет за по-чист въздух на София дебатираха основните кандидати за столицата. Организатор е Стефан Димитров от AirBG.info., независима организация, която следи с апаратура качеството на въздуха в цялата страна.


Джамбазки поздрави организаторите за добрата инициатива, защото въпросът е наистина важен за хората, живеещи в столицата.


Той обясни, че във всички големи градове по света замърсяването на въздуха се дължи на два основни фактора – транспортът и отоплението. Затова според него усилията за справяне с проблема трябва да са насочени към колкото може по-екологичен транспорт – да се преминава електрически, газови, метанови превозни средства – това е на първо място. Освен това, трябва да се направи връзка между София и София-област, защото много работещи в столицата живеят и пътуват в радиус от стотина километра.


По отношение на отоплението стои големият въпрос с Топлофикация – не смятам, че има по-екологичен начин за отопление от този, който предоставя дружеството. Но трябва да се върви в посока газификация, за да имат възможност хората на избор. Належащ е за решаване и въпросът с отоплението в махалите, където се горят всякакви боклуци, което изключително замърсява атмосферния въздух, заяви кандидатът на ВМРО за кмет на София.


Джамбазки се обърна към опонентите си – участници в дискусията, по повод идеите им за безплатен билет за градския транспорт в дните със завишени стойности на вредните частици във въздуха: „В предизборна кампания всичко се говори, но нека е пределно ясно - безплатни неща няма и трябва ясно да си даваме сметка”. Той  обаче е категоричен, че намаляване на замърсяваното от автомобилите минава през това да се даде преимущество на градския транспорт.


Евродепутатът е на мнение, че трябва за обществото да има по-голяма информираност за съдържанието на вредни частици, като за целта трябва да има повече измервателни станции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за