Свързани новини

27.09.2019 11:59

Радев: България трябва по-активно да популяризира в САЩ възможностите за бизнес у нас

Видян 937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България трябва да бъде много по-активна в популяризирането на място в САЩ на възможностите за правене на бизнес у нас. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след работна среща в Ню Йорк, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. В нея участваха представители на американски компании с водещи позиции в световния бизнес в сферите на комуникациите, информационните технологии, застраховането, финансите, енергетиката, отбранителната промишленост, съобщава пресслужбата на българското президентство.


Целта на срещата беше постигането на по-добри резултати в инвестиционното сътрудничество между България и САЩ и стимулирането на интереса на компании от сектори с висока добавена стойност да инвестират у нас. Представителите на бизнеса изразиха готовност да посетят България, за да проучат условията, които страната ни предоставя. Президентът открои квалифицираните специалисти и конкурентната данъчна рамка като част от предимствата на България.


Пред журналисти президентът посочи, че стратегическото партньорство между България и САЩ се задълбочава и особено отчетливо това се отразява в сферата на сигурността и отбраната.


„Ние имаме амбицията това сътрудничество да стане пълноценно във всички останали дейности, особено в инвестициите и трансферът на високи технологии“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че за целта трябва да се води диалог на високо политическо ниво, а бизнесът да усеща подкрепа.


Румен Радев отново апелира за проектна готовност от страна на българската държава и бизнеса. „Това означава не просто да разясняваме колко са добри условията за бизнес в България, но да представяме готови проекти с ясни параметри, с точно определени предложения, за да можем да се договаряме на място“, заяви Румен Радев.


В отговор на въпрос за резултатите за България от 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, президентът посочи, че социално-икономическото развитие на България трябва да бъде подкрепено с добра позиция на страната ни в света в политически и обществен план.


„Когато диалогът на високо политическо ниво е конструктивен и отворен, това води до доверие, а то е важно за правене на бизнес, инвестиции, за сътрудничество в областта на образованието, науката технологиите“, заяви още Румен Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион