Свързани новини

27.09.2019 11:19

Медицинска сестра откраднала пари от починал пациент

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново за мародерство. Историята е от края на февруари 2019 г. Оказва се, че на починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

„Разбрахме, че едната дебитна карта е изчезнала. Пин кодът беше записан при личните му документи”, каза Десислава Вачева.  Семейството на починалия подава сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена сумата от 1200 лева. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията.

„Портмонето беше в болницата, при него, в неговата стая. Една сестра влиза и му вади портмонето, докато му търси личната карта”, допълва Вачева.

Разследващите също стигат до медицинската сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи Семова заявява, че пациентът й предоставил картата с пин кода, за да й услужи с пари, които й трябвали.  Екип на NOVA потърси Мария Семова на работното й място, но се оказа, че е в болничен.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново.


 Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.09.2019 11:36

    В систвмата на крадците какво друго да прави, вие не крадете ли. Спрете най-после нищо не остана. Осъзнайте се.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а