Свързани новини

27.09.2019 10:30

Захариева: Австралийският дипломат №1 поиска среща в ООН, но моята програма е пълна

Видян 2493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Казусът с освободения от затвора Джок Полфрийман ще бъде обсъждан между външните министри на България и Австралия по искане на правителството в Канбера. Това ще стане в кулоарите на заседанието на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи австралийската информационна мрежа Ей Би Си. Говорителка на министър Марис Пейн е потвърдила, че е планирана такава среща с Екатерина Захариева и това би трябвало да стане през тази седмица.


В кулоарите на ООН в Ню Йорк вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по-късно коментира разпространената от австралийски агенции информация за поискана от австралийския първи дипломат среща с нея. "Поискаха вчера среща, но моята програма е пълна от седмица, така че съвсем за кратко просто се ръкувахме. Тя каза, че имат казус, аз помолих да се обърнат по консулски път, ако имат нещо да питат. Но така или иначе, среща не е имало", каза Захариева, цитирана от БНТ.


Кореспондентът Линтън Бесър е успял да получи и ексклузивни коментари от австралиеца Полфрийман, който излежа повече от 11 години в затвора за убийство.


Родителите му призоваха пред Ей Би Си премиерът Скот Морисън да се намеси и да осигури освобождаването му от център за настаняване на имигранти в Бусманци.


Полфрийман обвинява българските власти, че продължават да го лишават от свобода и че високопоставени политици в страната употребявате случая му за собствените си политически интереси. В репортажа не става дума мотивите той да не бъде пускан на свобода заради собствената му безопасност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион