Свързани новини

26.09.2019 12:11

Ананиев: Информацията за подалите оставка сестри е разнопосочна

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  По повод подадените колективни оставки на 21 медицински сестри в Централна реанимация на болница Токуда и на сестри от детското отделение в Карловската болница министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че ще търси среща с ръководствата им:

  "Притеснителен е фактът, че наистина са подали колективна оставка. Въпросът е дали всички сестри са подали оставки или част от тях - информацията е малко разнопосочна. Колкото и да са, е притеснително от гледна точка на това, че това е една от големите болници в София и в България и от там преминават хиляди български граждани. Имам намерението утре или в понеделник да поканя ръководството на болницата, за да разбера какви са истинските причини. С директора на Карловската болница също съм дал заявка да се видим, макар че тя е общинска болница, но така или иначе е част от здравната система. Има проблем там, но искам да го чуя лично от него".

   Ананиев коментира също, че до края на месеца ще има анализ за това дали медицинските сестри в страната са получили увеличение на работните си заплати, за което министерството преди месеци осигури допълнителни средства.

Междувременно от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи подкрепиха колегите си, подали колективни оставки, и в открито писмо до министъра на здравеопазването изразиха възмущение от случващото се вече месеци наред в сектора и нестихващите протести в страната.

    Кирил Ананиев ще поиска от финансовото министерство повече пари за здравеопазване за следващата бюджетна година. Част от тях ще бъдат приоритетно за трансплантационна дейност, коментира здравният министър:

  "Трансплантациите - необходимите допълнителни средства за предтрансплантационния период, за следтрансплантационния период, защото те са най-големи, за стимулиране на координатори по места - трябва да се вдигне на по-високо равнище тази дейност".


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.