Свързани новини

30.09.2019 10:48

Кметът на Благоевград си купил общински терени

Видян 2352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дружество, свързано с кмета на Благоевград Атанас Камбитов (ГЕРБ), е придобило общински терени в рамките на неговия мандат, разкрива бТВ . За имотната сага при една от сделките сигнализира звездата на националния ни отбор по баскетбол от близкото минало – Бойко Младенов.


Местността Баларбаши е едно от най-привлекателните места за строителство в Благоевград. Този парцел от близо 800 квадрата е купен през 1926 г. от прадядото на бившия баскетболен национал Бойко Младенов.


След падането на комунизма, акт на поземлената комисия в Благоевград им признава правото на собственост върху имота, но не е довършена процедурата по реституиране.


През февруари 2017 г., имотът е продаден от община Благоевград на дружество Старт 2015.


Младенов и близките му не са уведомени за сделката, разбират за нея случайно, след като виждат, че парцелът е заграден и на него е изсипано голямо количество земна маса.


„Имам над 100 мача за националния отбор на България. Четири пъти съм шампион на България и това също ме кара да се чувствам леко обиден заради цялата тая схема”, каза Бойко Младенов.


След като научават, че имотът им е продаден, близките на Младенов завеждат съдебно дело в опит да си върнат земята..


„Явно наглостта му е доста по-голяма и се стига до такъв момент, че взима от хората, които имат имоти, за негова лична изгода. Изумен съм как може да има толкова нагли хора”, коментира Бойко Младенов.


Декември същата година, след решение на Общинския съвет, Камбитов издава заповед за продажба на имота. Два месеца по-късно, дружество Старт 2015 купува парцела.


От страна на общината договорът е подписан от кмета Атанас Камбитов и неговия заместник Иво Николов.


Старт 2015, представлявано от управителя и едноличен собственик Румяна Иванова Шекерлийска, придобива правото на собственост върху недвижимия имот.Половин година след като „Старт 2015 купува имота, за кратко кметът Атанас Камбитов става едноличен собственик на капитала на Старт 2015 и негов управител, сочи търговският регистър. От друга страна, Румяна Шекерлийска, която подписва сделката за терена от името на дружеството, и Атанас Камбитов имат общи бизнес дела в миналото.


През 2014 г. Камбитов прехвърля на Шекерлийска апартамент на крайбрежната улица в курорта Свети Влас.


Днес Шекерлийска е отново управител на дружеството „Старт 2015”, а настоящият собственик на капитала е Ивайло Благов. Връзка между Благов и кмета Камбитов откриваме във фирма БУЛТУР 2012, където двамата и днес са съдружници.


Атанас Камбитов отказа да застане пред нашата камера и отклони поканата ни за интервю. Предпочете да отговори на въпросите ни писмено.


„Имотът е закупен след провеждане на публичен търг по реда на Закона за общинска собственост. Същият е включен в Програма за стопанисване, управление и разпореждане с общинско имуществона община Благоевград за 2017 г. Реституционни претенции са заявени много след продажбата на имота. На открит публичен търг за продажба на общински имот може да се яви всяко физическо и юридическо лице, включително и аз. Не съм го направил, защото към въпросния имот не съм имал частен интерес.


В рамките на кметския мандат на Атанас Камбитов община Благоевград сключва и друга сделка с дружество Старт 2015. През 2016 г. дружеството се сдобива с терен от малко над един декар. Продавач отново е община Благоевград, а теренът има право на застрояване до 10 метра. Той е в местност Картала, край село Бистрица, в полите на Рила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог