Свързани новини

26.09.2019 09:37

Южна Корея дава полит. подкрепа за проекти на местни компании в България

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Споразумения за сътрудничество в областта на енергетиката и на външните работи между България и Южна Корея бяха подписани при посещението на премиера Бойко Борисов в Сеул, предаде БНР.


По време на разговора си с корейския си колега българският министър-председател изрази очакване за подкрепа от правителството на Република Корея за реализирането на проект за производство на батерии за електромобили в България и за откриване на директна самолетна линия между Сеул и София.


"Надявам се правителството да насърчи частните фирми от Корея да инвестират в автомобилната промишленост в България", каза премиерът Бойко Борисов след срещата с корейския си колега Ли Нак-йон. 


"За българските медии мога да кажа, че се надявам на цялата политическа подкрепа на нашите колеги от правителството в Корея, както в автомобилната промишленост, водим преговори относно военнопромишлените ни комплекси, но те са доста по далеч от реализацията към днешна дата. В сферата на туризма имаме желание да напреднем, така или иначе се надявам в тези сфери след днешните срещи, след утрешната среща с президента да имаме много по сближаване на позициите".


Южнокорейският премиер Ли Нак-йон е заявил след срещата си с Бойко Борисов, че Корея дава политическа подкрепа за инвестиционните проекти на местни компании в България:


"Двамата се съгласихме да подкрепим обещаващи бъдещи индустрии на двете страни – като производство на батерии за електроавтомобили и автомобили, за да допринесат за създаването на работни места и за икономическо развитие. Помолих премиера Борисов корейските фирми да участват в изграждането на производство с Ер Де Еф отпадъци".


Проект за инсталация за Ер Де Еф отпадъци има в столичния ТЕЦ, а идеята е те да заменят газа за отопление. Борисов и Ли Нак-йон имаха и официален обяд. В поздравителния си тост Ли Нак-йон разказа, че България е първата държава, която е посетил като министър-председател и затова е негова първа любов. Посещението на Бойко Борисов продължава с визита в Университета за чужди езици "Ханкук".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се