Свързани новини

24.09.2019 14:41

Децата остават без плодове и мляко заради агроминистъра и шефа на ДФЗемеделие

Видян 2300 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алармата на 19 минути миналата седмица остана нечута и се наложи целият бранш, не само млекарите, да се изправи срещу хаоса по европейската програма Училищен плод в българските училища. Причината е нагла корупция от залъка на българските деца – висшите администратори искат подкуп от 1 лв. на дете – общо 400 000 лв., и подменят доставчиците незаконно. Сменят българските производители с търговци. И така пречат и на развитието на агросектора, който се нуждае от доставките за десетки милиони, за да живне, полуубит от чуждите вериги. Стотици училища в страната остават без доставка на плод и мляко заради хаос в нормативната наредба, по която са одобрени от Държавен фонд Земеделие“ доставчици. Бившият шеф на фонда алармира още преди месеци за това, но новият пасува, откакто е на поста трети месец.


Одобрените доставчици са категорични, че виновни за хаоса са земеделският министър Десислава Танева, нейният заместник Чавдар Маринов и изпълнителният директор на фонда Васил Грудев.И им поискаха оставките на обща пресконференция в БТА.


Те очакват Върховният административен съд да постанови в тяхна полза решение по казуса. Доставчикът Милена Рашева обясни подробно развоя на дебата с Фонд Земеделие. Производителят разказа, че има сключен договор за 3 години за доставка. На 17 септември се разпраща писмо, че през август – с идването на новия директор на ДФЗ, е направен конкурс за нови доставчици. Самата тя няма отговор какво налага Фонд Земеделие да прави нови конкурси. В момента докато се разглежда спорът нейната фирма е застой и не доставя продукти.По казуса от Фонд Земеделие заявяват, че развитие по случая може да има, след като се произнесе 5-членният състав на ВАС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали