Свързани новини

24.09.2019 10:44

Спират административно освобождаването на Полфрийман

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


“Още с отварянето на деловодството в съда ще внеса искане за възобновяване на делото срещу убиеца на сина ми – Джок Полфрийман”, съобщи пред бТВ бащата на убития от Полфрийман студент Андрей Монов – Христо Монов.


"Двама от съдебния състав се скриха позорно след освобождаването на Полфрийман - допълни Монов - очаквах Калпакчиев (б.р. съдия Калин Калпакчиев) да застане пред мен и да ми обясни решението си, но той се скри – това е малка, мръсна душица! Този съдебен състав сложи огромен позор върху съдебната система. Надявам се, че друг състав на българския съд няма да се съобрази с решението за освобождаване на Полфрийман, и затова ще искам възобновяване на делото. При внасянето на жалбата с искане за възобновяване на делото, съдът е длъжен да върне Полфрийман в затвора отново и по този начин да се спре определението за освобождаването му", уточни Монов.


Вчера Полфрийман имаше възможността да се сдобие с паспорт и да бъде окончателно освободен. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.


“Българският хелзинкски комитет е платил таксите за регистрация на сдруженията на Полфрийман – смятате ли, че това е от самарянска мотивация?”, допълни Монов и допълни: “Търсете парите, те ще разкажат всичко”.


"Всичко, което Полфрийман е правил в затвора, е написано и направено от БХК", възмути се Монов. Той каза още, че това е практика на председателя на Красимир Кънев, който по този начин се издържа.


"Изненадан съм, че освобождаването е извършено толкова предсрочно – в практиката обикновено това се извършва в последните 1-2 години от присъдата, но цели 8 години е нечувана съдебна практика. Тайничко го освободиха, мръсниците така действат – заседанието е било в понеделник, а е оповестено в четвъртък – чакали са да дойдат екипи на австралийската телевизия, за да снимат”, допълни Монов.


“Когато задържаха Полфрийман, пред съда той поиска да бъде пуснат, за да си оправи прическата; той и до момента не е признал, че е убил; този човек няма съвест и съм сигурен, че ще убие пак. Австралиецът е наръгал други две момчета отново по Нова година, но е бил непълнолетен и затова има чисто съдебно минало”, съобщи още Монов.


"На 26.09. от 18.00 ч. на пл. България ще има национален митинг, на който хиляди граждани ще излязат на протест срещу безумията в държавата", завърши Монов. ВМРО поиска наказание за съдията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева