Свързани новини

22.09.2019 14:49

Полицейски побой за неправилно пресичане

Видян 3623 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Гурбетчия е зверски пребит от служители на МВР в Дупница, разкрива сайтът Биволъ. Когато алармира за насилието, дни след като е пуснат от ареста, срещу него тръгва дело по обвинение, че е нанесъл телесна повреда на длъжностно лице.
Причината за задържането и побоя над Слави Бачев от Дупница е съвсем съвсем банално нарушение. Служителите на реда го погват, защото бил пресякъл неправилно пътното платно и не си носел личната карта. Въпросните две лица, обвинени за побоя все още са на работа в РПУ Дупница.
 Повече от 10 години младият мъж живее зад граница. В момента е готвач в Лондон. Прибира в родния си край само по време на отпуската си. На 11 август 2018 г. около 1 часа сутринта, Слави тръгнал пеш към ресторант в гр. Бобошево, където имал среща със свои приятели. По думите му той пресякъл неправилно улицата, която е пред заведението, без да се огледа. В този момент полицейска кола набива спирачки на метри от него.
Полицаите в колата обаче не реагирали, не пуснали светлини и не тръгнали да го гонят. Бачев влязъл спокойно в ресторанта и седнал на маса на терасата с неговата компания. След 15 минути до масата дошъл униформен, който, без да се легитимира, му казал: „тръгвай с мен веднага“.
Бачев побягнал пред полицая. Когато го изморил от бягане спрял и питал какво искат от него. Тогава служителят започнал да го псува, да го заплашва и да му обяснява, че “ще види”. След още 15 минути Бачев решил все пак да изясни защо го търсят и сам отишъл до патрулката с идеята да се извини. До разговори обаче не се стигало. Още щом се появил, разярените униформени го подкарали с шутове и юмруци.
Желанието му да говори с адвокат изнервило допълнително патрулната двойка, която го задържала. Както бил с белезници на ръцете, оковани зад гърба, Бачев е сложен да седне на пейка в двора и е премазан от бой. Когато пада от пейката на земята, вследствие на множество удари в главата, получава мощен ритник, който разцепва челюстта му на две. Около 9 часа на следващата сутрин, Бачев е освободен, поради отпадане на  необходимостта за задържане и без никакъв съставен акт, без образувана преписка. Все едно не е бил задържан. Той веднага отишъл в Спешна помощ - Дупница. Там му направили рентгенова снимка и установили счупената челюст. Изпратили го във ВМА София, а оттам и в Съдебна медицина.
Лекарите казали на Бачев, че операцията ще му струва около 4 000 лв., но щяло да му се наложи да чака, защото всички били в отпуск и нямало кой да се занимава с него. Младият мъж спешно си хванал самолета за Лондон.
Полицаите отговорни за побоя са Стефан Попов и Валери Сотиров. През март 2019 г. съдът уважава направеното от прокурор Ивайло Василев искане за отстраняването на служителите на МВР от длъжност. Около 50 полицаи и началникът на РПУ Дупница са в съда, за да подкрепят колегите си, по време на заседанието, на което съдия Людмила Панайотова постановява мярката.
Всъщност обвиняемите не са точно редови полицаи. Според регионалната преса, Стефан Попов е внук на един от спонсорите на районното управление на МВР в града и бивш президент на ФК Марек -Дупница. Сотиров пък е син на бившия шеф на следствения арест в града. На 18 април тази година съдиите Йоланда Цекова, Надя Георгиева и младши съдията Симона Навущанова отменят решението на първата инстанция с мотив, че никой от двамата обвиняеми не е правил опити да попречи на разследването и връща полицаите на работа.
Към днешна дата срещу Бачев върви и контрадело по жалби на Стефан Попов и Валери Сотиров. Те твърдят, че битият е оказал съпротива при задържането и е скочил от мост в реката. Освен това им бил нанесъл и телесни повреди. Твърдение, което останалите очевидци на задържането отричат.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате