Свързани новини

22.09.2019 10:39

Радев: Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива

Видян 2297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. Това написа президентът Румен Радев в профила си във фейсбук. „На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент“, казва Радев.


„Днес сме изправени пред своя собствен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред преминава през също толкова значими предизвикателства, очакващи своето решение. И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба. Нека с разум и самочувствие да работим за изграждането на модерна България. Честит празник!“, пише още президентът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Каква независимост?! България днес е РОБСКА СТРАНА! 22.09.2019 13:38

    Днес сълзливо – патетично честваме годишнина от независимостта на България. Всъщност никога в историята си България не е била толкова неоколониална зависима! Никога в историята нейни лидери не са получавали указания за всяко действие от съответните посолства! Никога не са ни размахвали за всяко нещо пръст, както правят днес всякакви европейски институции — дори султанът не се е месил толкова в живота на раята, както те! Никога чужди посланици не са излизали по улиците да ни напътстват за всичко като се почне от това да възприемем педерастията им чрез гей парадите и се стигне до указанията на г-н Пардю към студентите от СУ как да свалят правителството и с коя държава да сключим един или друг договор! А какво да кажем за френския посланик, а за Уорлик пак от САЩ… 1300 години в България не е имало чуждестранни бази! Днес има такива бази и то като в колониална страна, получени от външната сила безплатно! US базата в Безмер е една от най-важните военни бази на САЩ в света ! US базите остават безплатни: губим $ 2,5 милиарда ! САЩ удължиха с 10 години използването на въздушни бази в КОЛОНИЯТА Италия изкарва $329 млн. от US база годишно, България – 0 лв. от 4 ! Никога в България не е имало толкова чуждестранна агентура, която да насочва всичко от мислите на масите чрез НПО-тата и медиите до действията на политиците чрез компромати, заплахи или просто вербуване! • Несуверенна демокрация и политическо еничарство | Около 38 000 са неправителствените организации в България Българската армия и нейните ракети са унищожени в по-големи мащаби, отколкото след Ньойският договор, а либералните неоколониални пропагандистки слуги ни казват колко сме свободни и независими. Никога преди последния четвърт век българите не са служили като наемни войници на войните за чужди сили! През последните десетилетия българската армия е като колониалните войници на Англия, рекрутирани от колониалните й територии през ХІХ и първата половина на ХХ век! Обслужва войните на чужди държави с парите на физически изчезващия българин. Никога оцеляването на българина не е зависило толкова много от мащаба на експлоатацията от чуждестранни сили — като се почне от чуждите корпорации, овладели Софийски вода, мине се през чуждите ЕРП-та и американските тецове, през моловете, пълни с чужди продукти, убили българското производство и се стигне до разрешенията дали да имаме и от къде да получаваме газ, петрол и какво ли не, а там отиват парите на днешните роби — към чуждестранните господари! РОБИ! “Софийска вода” купува кубик вода от язовир „Искър“ за по-малко от 0,04 лв., а ви го продава за 2.16 лв.! … Да, при османския султан бяхме по-свободни отколкото при днешното неоколониално робство! Фарсово, смешно, неадекватно звучи патосът на речи и празнословията на политици на тема «независимост»! България днес е робска страна! Нужна ни е нова битка за независимост!

  • 001 Георги Парцалев 22.09.2019 11:00

    Днешният ден е най-комичния "празник" на подмандатната територия: Да си спомним доказателствата, дадени от колониалната администрация за "независимостта": - сенаторът Джон Сидни Маккейн III (John Sidney McCain III) отменя Южен поток... - затварянето на I-IV блок на АЕЦ "Козлодуй"... - нарязването на СС-23 и ликвидирането на Българската армия... - подаряването на ТЕЦ "Марица - Исток" на американците от драгалевският Мангал и изкупуването на ток на безумно високи цени... - подаряването на чичо САМ на повече от 2 000 000 000 долара за 8-те музейни експонати Ф-16 ("В Турции после пилотажа Су-35 американский F-16 назвали "мусором"" https://topwar.ru/162692-v-turcii-posle-pilotazha-su-35-amerikanskij-f-16-nazvali-musorom.html) - подаряването на водата на София на френски и английски колонизатори... - подаряването на българското злато на американски колонизатори... - ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали