Свързани новини

20.09.2019 15:15

София прави детски медицински център

Видян 1796 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община ще прави Общински детски медицински център – лечебно заведение за извънболнична помощ, което ще предоставя специализирана комплексна медицинска помощ на децата от София.


Центърът ще бъде разположен в район Възраждане, на достъпно място за децата и родителите - ул. „Пиротска“ 117 /на мястото на бившия Център по наркомании/. Изграждането и финансирането на дейността му ще се осъществява със средства от общинския бюджет. Ще бъдат привлечени специалисти от педиатричните специалности, съобщи днес кметът Йорданка Фандъкова.


В момента педиатричната медицинската помощ в София не е съсредоточена в определени лечебни заведения, а специалистите са разпръснати в много от болниците в града. Родителите са принудени да обикалят редица здравни заведения, за да получат адекватна помощ за децата си. Именно затова Столична община реши да създаде Детски център, в който малките пациенти да получават медицинска помощ от специалисти  - УНГ, хирург, алерголог, пулмолог и т.н. и при установяване на необходимост да бъдат транспортирани до конкретна специализирана болница.


Освен, че пациентите няма да заплащат нищо, ще се пести време и най-важното - ще се осигури комплексна, достъпна, своевременна и адекватна медицинска помощ и грижа за децата.


По данни на НСИ през 2018 г. децата от 0 до 18 г., които живеят в София са 248 240. Родените деца през м.г. в столицата са 13 060 и са най-голям брой, сравнено с останалите райони и големи градове на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец