Свързани новини

20.09.2019 17:00

САЩ изключват 437 китайски продукта от 25%-ните мита

Видян 2819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати решиха да предоставят временно освобождаване от митнически тарифи за 437 китайски продукта, съобщи в петък бизнес телевизия CNBC, позовавайки се на три документа, които трябва да бъдат публикувани по-късно през деня от Службата на търговския представител на САЩ (USTR), предаде БНР.


Продуктите, които ще бъдат изключени от 25 процентните мита, включват внасяни от Китай стоки като светлинни украси за коледни елхи, пластмасови сламки, филтри за кафе, каишки за кучета, скейтбордове и може би от най-голяма важност -  печатни платки за технологичната индустрия.


Те са част от китайските стоки на стойност 250 млрд. долара, за които САЩ въведе през миналата години мита от 25%. Не беше ясно веднага колко голяма част от общите тарифи се покрива от изключенията.


Изключенията произтичат от над 1100 искания за подобни изключвания, отправени от редица компании и други организации в Съединените щати. На този етап не е ясно каква част от всичките обмитявани китайски стоки ще подлежат на изключения.


Седмица по-рано китайското министерство на финансите също обяви, че ще освободи 16 американски продуктови линии от по-високите тарифи, определени от Пекин. Впоследствие американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забави повишаването на митата на китайски стоки на стойност 250 млрд. долара с две седмици, или до 15-и октомври.


Всички тези решения идват на фона на стартиращите по-късно в петък преговори на ниво заместник между делегации на САЩ и Китай. В четвъртък 30-членна китайска делегация пристигна във Вашингтон за срещи с официални лица от Службата на търговския представител на САЩ.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева