Свързани новини

20.09.2019 09:36

Нинова: Подкрепата ни за Манолова беше с едно условие

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Имаме силна платформа, много авторитетни и почтени личности за кандидати – остава да направим и една хубава, активна кампания.Подкрепата ни за Мая Манолова беше с едно условие – да приеме важните неща от нашата платформа за управление на София – това се случи днес. Прие се един съвместен документ – основните акценти от нашата платформата ще бъдат и нейни в работата й като кмет, ако бъде избрана”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Имаме силна платформа, много авторитетни и почтени личности за кандидати – остава да направим и една хубава, активна кампания”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Чувам често, особено от г-н Борисов, че БСП няма кандидати и издигаме непартийни кадри. От издигнатите всички наши кметове, 80 процента са партийни кадри - около 200. Останалите 20 процента са надпартийни, т.е. тези твърдения са неверни.  По думите й от тези 200, половината са опитни хора – стари кметове, общински съветници, партийни секретари. „Но половината от тях са млади хора до 45 години. Това е едно младо поколение политици, което през последните 3 години се опитваме да подготвим за политиката”, заяви Нинова.  Председателят на левицата подчерта, че в БСП има сериозно обновление в кандидатурите на партията. Другото различно е, че на много места се получава широк фронт от подкрепа за левицата около нейните надпартийните кандидатури.


„Подкрепата ни за Мая Манолова беше с едно условие – да приеме важните неща от нашата платформа за управление на София – това се случи днес. Прие се един съвместен документ – основните акценти от нашата платформата ще бъдат и нейни в работата й като кмет, ако бъде избрана”, коментира Нинова.


По думите й Манолова преценява от коя платформа какво може да вземе и до каква степен тези идеи могат да бъдат съвместими в една обща нейна програма – това е неин избор, смята председателят на БСП. Тя изрази мнение, че евентуална победата би била и на БСП, и на Манолова, и на гражданите, които са я подкрепили. „София е ключова, разбира се – и като столица, но и като най-висшата еманация на управлението на ГЕРБ”, изрази мнение Корнелия Нинова.


„Смятам, че има лява и дясна политика и че е вредно да се заличава границата между тях. Това се случва в Европа и отзвукът е раждане на националистически партии и антисистемни настроения. Има обаче и теми, които могат да съчетаят и ляво, и дясно – такива са корупцията, демографската криза, чистотата на въздуха в София, транспорта, цената на билетите, благоустройството на крайните квартали”, изрази мнение председателят на левицата.


Нинова коментира и успешните примери за кметове на БСП в България: „В Тунджа – при Георги Георгиев, нашият кмет досега и настоящ кандидат за кмет,  детските градини са безплатни. В Гоце Делчев – при Владимир Москов, досегашен кмет, вече 6 мандата – общинската болница не само, че не е закрита, но се развива благодарение на него, на екипа му, на общинските съветници от БСП. Ние стъпваме на добра практика и казваме, че ако разширим с още кметове присъствието си в България, това ще стане практика навсякъде.”


„Във Варна има напрежение. Свалихме политическото си доверие от Борислав Гуцанов, а действията му след това доказаха, че сме били прави. Няма как председател на друга партия, при това на „Възраждане”, да бъде кандидат за кмет на БСП”, категорична бе Нинова. Тя припомни, че това предложение е било отхвърлено от Националния съвет на партията.


Лидерът на левицата коментира още, че случилото се е било груба провокация. „Жалбата от от Варна дойде в деня, в който имахме среща с родителите на децата – изнасилени и убити, за които се борим да има отмяна на съкратеното производство. Същият ден имахме среща с медицинските сестри, които ни донесоха фиш от  заплата - 484 лева - казаха, че обещанието на управляващите да им увеличат заплатите не се е случило и че няма сестри. Цял ден бяхме в тези проблеми – и в този момент дойде жалба от 10 човека, които се борят кой да бъде по-напред в листата във Варна. От земята до небето разлика. Ще решим и този въпрос, разбира се. Обръщам се към тях – имаме големи неща да вършим, успокойте страстите си”, обърна се Нинова.

„Не сме обсъждали партийно кандидатурата на Гешев за прокурор и не е наша работа, но в конетакста на съдебната система и справедливостта, настояваме много бързо да приемем отмяна на съкратеното съдебно производство във връзка със случая „Сотиря” и много други. ГЕРБ ще видят тежък отпор, защото те предлагат да има съкратено производсво, но вместо с 1/3, да се намалява с 1/5 и по решение на съда. Това не е никаква промяна, ще водим битка по този въпрос”, заключи Нинова.

Тя поздрави Лаура Кьовеши за одобрението й за главен прокурор на Ес. "Винаги съм я харесвала и подкрепяла. Но обръщам внимание,че предстои избор на двама европейски прокурори, делегирани за България. Да не допускаме да изпратят послушковци. Внасяме предложение в парламента за критерии и правила за избора им", заключи Корнелия Нинова.  




 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови