Свързани новини

19.09.2019 18:09

Искат оставката на Костов

Видян 1721 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналисти от редколегията на програма Хоризонт поискаха оставката на шефа на БНР Светослав Костов по време на изслушване в СЕМ, съобщи Сободна Европа.. Според зам.-главния редактор на Хоризонт в оставка Даниела Късовска радиото не може да продължи да работи под ръководството на Костов и неговия  УС.


Късовска заяви категорично, че има връзка между спирането на излъчването на Хоризонт на 13 септември, свалянето от ефир на Силвия Великова и спешното пенсиониране на шефа на програмата Ивайло Савов предишния ден. Савов също призна за натиска. Тези събития тя определи като „опит за безпрецедентен натиск и цензура“.


Великова отхвърли мотивите за отстраняването й като посочи, че вече е санкционирана за нарушаването на трудовата дисциплина и че не е призовавала да се ходи на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. По думите ѝ:


 „Костов ме извика на разговор в Борисовата градина, където обясни, че  заплашват живота му, ако не ме отстранени”. Натискът идвал от четирима души, които той не назовал. Заявил обаче, че ако не се подчини е заплашван, че децата му ще ходят гладни и, че няма да може да си намери работа. Великова добави, че когато предложила на Костов да се обадят на премиера Бойко Борисов и да му разкажат за случващото се, той отказал, като обяснил, че „натискът не е оттам“.


В края на срещата членът на СЕМ Бетина Жотева обяви, че са нарушени два текста от Закона за радиото и телевизията. Тя каза, че регулаторът има основание да сезира "правораздавателните органи", визирайки прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв