Свързани новини

19.09.2019 15:30

50 000 лева ни струва хеликоптерът на Караянчева

Видян 4480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне 50 000 лева ни струва безпрецедентната акция на шефката на парламента Цвета Караянчева на връщане от купон в неработен ден, твърдят експерти. Според директора на Планинската спасителна служба един летателен час на правителствения хеликоптер, който беше изпратен за Караянчева се равнява на минимум 7000 лева. Както е известно заради счупената ключица на шефката на НС бе изпратен вертолет, който да я вземе от Шумен и да я закара по най-бързия възможен начин в правителствена болница.  Летателното средство е било изпратено в 12:00 часа от столицата, а след 17:00 часа Караянчева е кацнала на Летище София.


В същото време експерти разкриват, че в България от 3 месеца няма специализиран хеликоптер за спасителни акции, което ни прави единствената държава в ЕС без въздушна линейка.


Шест години ние не получихме никаква подкрепа от държавата, каквито и опити да сме правили, каквито и разговори да сме се опитвали да водим, държавата твърдеше, че не съществуват нашите хеликоптери, че тук не съществува хеликоптерно спасяване. В същото време за този период ние имаме спасени над 20 живота и над 50 участия в определени мисии", споделя с огорчение пред Свободна Европа Георги Спасов, собственик на фирмата Хели Ер, която до неотдавна е поддържала медицинските хеликоптери у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион