Свързани новини

19.09.2019 13:12

Силвия Великова пред СЕМ: Отстраниха ме по имейл

Видян 2404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Потресени сме от разминаването на версиите за спирането на радиото", каза Николай Петров, зам-председател на редколегията на "Хоризонт", предаде 24 часа.


Даниела Късовска твърди, че е оказван натиск върху нея и е имало заплахи върху нея и доскорошния шеф за свалянето на Силвия Великова, каза той.


Според него е нарушена редакционната им независимост със заповедта за сваляне на Великова от ефир.


Силвия Великова разказа предисторията на свалянето си от ефир. "По график аз трябваше да водя предаване в петък и да съм редактор предишния ден. Но някакви хора бяха решили аз да имам други ангажименти на 12.09. Малко след представянето на новия шеф ме извикаха и ми казаха: "Предаването ти го поема друг колега, събитието - еди-кой си (умишлено не споменавам имена), а ти заминаваш за Стара Загора. После ми благодари за съвместната работа. Когато го попитах: Разделяме ли се? Той отговори, като само каза, че благодари. По-късно на имейла си тя получава заповед за свалянето си от ефир", разказа тя.


"Оттук нататък остават въпросите защо се наложи да ме върне премиерът и какво означава изречението "Или тя, или радиото", което каза Ивайло Савов днес", обясни Великова.


Тя допълни, че се е видяла преди време с Ивайло Савов в Борисовата градина и тогава той я предупредил, че вероятно ще я свалят заради оказан натиск върху радиото.


Даниела Късовска: Веднага след планьорката, на която Светослав Костов бе представен за директор на "Хоризонт", Николай Кръстив дойде при мен и поиска графиците за месеца и задраска името на Силвия от тях и каза: Тя няма да води! След това направи същото с графиците за ресори и каза: Тя вече няма да е в ресор "Правосъдие" и остави само другите двама в ресора, макар Силвия да бе първият човек в този ресор.


Смятам, че отговорността за това е не само на гениралния директор, а и на УС, каза тя.


"Малко силно е да кажем, че това е голямата криза на БНР", уточни Великова. През 1996 г бяха уволнявани колеги, но тогава политическата обстановка бе такава. Аз не бях уволнена, явно целта бе да си тръгна сама.


Аз съм категорична, че без оставката на ген. директор Светослав Костов и управителния съвет, няма да се оправят нещата. Казвам го в качеството си на зам-редактор на програма "Хоризонт", заяви Късовска.


"В никакъв случай не се чувствам като човек на Бойко Борисов. Радвам се, че той самият разказа за този разговор. Но по-лошото е, че директорът на БНР веднъж се е поддал на натиск, за да ме свали от ефир и втори път, за да ме върне", каза Силвия Великова и уточни, че дори била критична към властта. Тя припомни, че през 2004 г също е бил сменян ресорът й.


"През 2004 г ми казаха, че ми отнемат ресор "Президентство", защото Първанов не харесвал какво питам. Не знам дали е било така, но тогава ми дадоха ресор "Правосъдие", обясни Великова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 19.09.2019 18:12

    Сега поискай ресор " Европейско прокуратура " и ще водиш предавания за бъдещи затворници , днешни политици !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци