Свързани новини

19.09.2019 11:07

Канадският премиер се извини за боядисаното си в кафяво лице

Видян 1129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канадският премиер Джъстин Трюдо, ревностен привърженик на мултикултуралистичната цялост на канадската идентичност, е боядисал лицето си в кафяво по време на училищно парти преди 18 години, предаде БГНЕС.


„Трябваше да знам по-добре, но не знаех“, коментира случилото се Джъстин Трюдо и изрази дълбоко съжаление, че тогава не е знаел, че тази практика се смята за расистка. „Беше грешка. Не трябваше да го правя. Извинявам се искрено. Наистина съжалявам“, добави канадският премиер по време на пресконференция.


Новината за боядисаното в кафяво лице се появи в американското сп. „Тайм“, придружена от снимка. Тя идва седмица след началото на предизборната кампания, в която Либералната партия на Трюдо води усилена битка с консерваторите на Андрю Шийр.


47-годишният Трюдо, чиято партия спечели решителна победа през 2015 г., вече е подложен на остри критики заради нарушения на етичните норми и други проблеми.


Базираното в САЩ списание „Тайм“ публикува снимка, на която твърди, че е 29-годишният тогава Трюдо с роба и тюрбан на главата, а лицето, врата и ръцете му са боядисани в кафяво по време на галавечер, наречена „Арабски нощи“ през 2001 г.


Снимката се е появила в годишника за 2000-2001 година на Уест Пойнт Грей академия – частното училище, където настоящият премиер е учил. „Тайм“ цитира говорител на Либералната партия, която е потвърдила, че снимката е автентична, на нея е сниман Трюдо на маскен бал под мотото „Арабски нощи“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни