Свързани новини

17.09.2019 11:21

Маринов: Опитите за хакерски атаки продължават

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са неуспешни благодарение на бързата ни намеса. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти, предаде Фокус.


Попитан дали има опити за хакерски пробиви други държавни институции, министърът заяви: "Има такива опити и продължават. Точна бройка не мога да ви кажа. На мен ми докладват по-сериозните. Те са неуспешни благодарение на бързата намеса. Забелязваме една по-висока чувствителност и бдителност на останалите институции след случая с НАП", заяви още Маринов.


По думите му те са по-бдително и това е положителното след този случай. "Хората са сензитивни и подават сигнали", уточни още Маринов. На въпрос дали са разкрили други, министърът заяви, че хакерсктвото започва да се превръща в мода сред младежите. "Както преди години младежта имаше способност да издига в култ дадени престъпници. Ако в Америка погледнете филмите назад, ще видите, че обществото има такава способност престъпници, които са световно известни да ги издига в някакъв култ или да се възхваляват и да се правят филми за тях", посочи още министърът.


Попитан дали могат хакерите да се вербуват, министърът заяви, че сега е малко по-трудно. "Бих казал, че на определена основа имаме с част от тези хакери взаимодействие". Младен Маринов посочи, че някои от тях имат морални качества, които трудно се променят. "Въпреки че всеки работи за пари, няма какво да се лъжем, всичко минава през парите, въпреки борбата за пари, те имат морал, който в определена ситуация, помагат на институциите", допълни още той.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените