16.09.2019 12:29

Румънец поема най-голямата ни банка

Видян 3323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Септимиу Постелнику като нов член на Управителния съвет и Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк. Назначението подлежи на одобрение от БНБ и официално вписване в Търговския регистър.


След получаване на регулативните одобрения, Септимиу Постелнику ще заеме официално позицията на 1 ноември 2019.


Септимиу Постелнику, понастоящем Директор Банкиране на дребно на УниКредит Банк Румъния, ще замени Енрико Минити, който напуска групата след 20 успешни години и ще преследва нови професионални възможности.


 “Енрико е заемал в УниКредит мениджърски позиции на най-високо ниво както в Италия, така и в други страни, допринасяйки за международното развитие на банката, винаги демонстрирайки силна ангажираност и резултати. Искаме да му благодарим за дългогодишния му принос и да му пожелаем всичко най-добро“, коментираха Джанфранко Бизани и Николо Убертали, директори на УниКредит за ЦИЕ. „Радваме се, че новият главен оперативен директор е вътрешна за групата кандидатура, което показва ангажираността ни към развитието на хората ни“, допълват те. „Септимиу е опитен лидер в областта на финансовите услуги с отлично познания за бизнеса и се радваме да му го поздравим с добре дошъл в новата му роля.“


“Екипът ни с радост посреща Септимиу и ще се радваме да работим с него за затвърждаване на лидерската позиция на УниКредит Булбанк на пазара. Сигурна съм, че досегашният му опит ще допринесе много за бъдещите ни успехи и заедно ще изградим банката на бъдещето в България. Искам също така да благодаря на Енрико за неговата всеотдайност и страст. Пожелаваме му всичко най-добро в новите му начинания“, каза Теодора Петкова, Главен изпълнителен директор и Председател на УС на УниКредит Булбанк.


Антоанета Куртяну, която в момента е Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, е назначена за Директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет в Румъния, поемайки отговорностите на Септимиу Постелнику. Това подлежи на одобрение от Националната банка Румъния.


Ралука-Михаела Попеску Гогля, която досега оглавяваше Международния център на УниКредит банк Унгария, е избрана за нов директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране, член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк на мястото на Антоанета Куртяну. Назначението подлежи на одобрение от БНБ.


„Посрещаме топло Ралука в управленския екип на УниКредит Булбанк. Убедена съм, че нейният богат опит ще продължи да носи успехи на нашето корпоративно банкиране. Благодаря на Антоанета и съм убедена, че тя ще допринесе за устойчивия растеж на Банкиране на дребно в родината си.”, добави Теодора Петкова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще